Bucurestiul, sub nameti. Circulatia tramvaielor, blocata pe mai multe linii. Reporter RL: Mai multe strazi din Capitala nu au fost deszapezite. Gabriela Firea: Am nemultumiri cu privire la modul in care s-a intervenit in Sectorul 5 | FOTO + VIDEO

Bucureștiul și 26 de județe din țară sunt, incepand de joi seara, sub cod galben și portocaliu de ninsori. "Preventiv, după dispoziţile care s-au dat joi, 622 de dializaţi şi 126 de gravide au fost evacuaţi preventiv de autorităţile sanitare şi de prefecturi, impreună cu serviciile de urgenţă", a spus Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. In ce priveşte intervenţiile in judeţele afectate de viscol, secretarul de stat a spus că, pe drumurile care au fost inchise sunt poliţiştii de la rutieră care nu permite intrarea, iar in toate judeţe avertizate, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă intervin, impreună cu serviciile de ambulanţă şi cu CNADNR, in unele zone fiind solicitat şi sprijinul Ministerului Apărării Naţionale. DSU, sfaturi utile pentru cetățeni Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a transmis cetățenilor o serie de sfaturi utile pentru a face față viscolului, după ce Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, un cod portocaliu de ninsori și viscol, care vizează 11 județe și municipiul București. "In condițiile avertizărilor meteorologice, Cod Portocaliu de ninsori abundente și viscol, emise de ANM, se așteaptă ca, incepand de astăzi și pe parcursul zilei de maine, in București, să ningă abundent și să se depună strat consistent de zăpadă pe carosabil.

acum 83 luni (6 Jan 2017)

Bucureștiul și 26 de județe din țară sunt, incepand de joi seara, sub cod galben și portocaliu de ninsori. Reporterul RL aflat in oraș a constatat că, in Sectorul 6, pe străduțe laterale și Bulevardul Maniu nu sunt utilaje de deszăpezire.

UPDATE 11.50: Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat, vineri, că nu sunt situaţii critice din cauza viscolului, iar pentru a uşura intervenţiile, 622 de persoane care fac dializă şi 126 de gravide din judeţele aflate sub avertizare au fost internate preventiv.

"Preventiv, după dispoziţile care s-au dat joi, 622 de dializaţi şi 126 de gravide au fost evacuaţi preventiv de autorităţile sanitare şi de prefecturi, impreună cu serviciile de urgenţă", a spus Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

In ce priveşte intervenţiile in judeţele afectate de viscol, secretarul de stat a spus că, pe drumurile care au fost inchise sunt poliţiştii de la rutieră care nu permite intrarea, iar in toate judeţe avertizate, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă intervin, impreună cu serviciile de ambulanţă şi cu CNADNR, in unele zone fiind solicitat şi sprijinul Ministerului Apărării Naţionale.

Legat de maşinile care au rămas blocate pe drumurile din mai multe judeţe, Raed Arafat a spus că unele situaţii sunt rezolvate, altele sunt in curs de rezolvare.

700 de solicitări la Ambulanță, in București

Aproximativ 700 de solicitări s-au inregistrat in noaptea de joi spre vineri la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, toate fiind rezolvate, a declarat pentru managerul SABIF, Alis Grasu, pentru Agerpres. In cursul nopții s-au inregistrat in jur de 700 de solicitări. Pe străzile mici sunt mașini parcate ca de obicei pe ambele sensuri de mers. Puțin probabil că vor avea cum să le ridice că majoritatea vor pleca fără mașini de acasă.

Potrivit lui Al... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro