Bucurestiul, incremenit in proiecte: intarzieri de 72 de ani

Construim cu 100 de metri pe an Emblematic este Pasajul de la Piata Sudului, care blocheaza zilnic traficul din zona in care se construieste, transformandu-o intr-un cosmar pentru zeci de mii de bucuresteni. Primaria Capitalei, condusa de Sorin Oprescu, s-a angajat ca proiectul va fi finalizat in luna martie 2015, platind 30 milioane de lei din care finantarea nerambursabila este de 22 milioane de lei. 18 luni in plus pentru zugravirea unui spital Proiectul "Amenajarea circuitului turistic pe lacurile Floreasca si Tei (si zona adiacenta lor)" este realizat in proportie de 50%, iar termenul de finalizare a fost prelungit pana la data de 31 decembrie 2017, a anuntat edilul Capitalei. Potrivit caietului de sarcini intocmit de Primarie si consultat de "Romania libera", durata proiectului era de 28 luni de la data semnarii contractului de finantare, respectiv februarie 2013. Eforturile au fost atat de intense incat Oprescu a fost saltat de DNA pentru luare de mita, iar Sala Polivalenta nu este nici macar la stadiu de proiect. Cinci ani mai tarziu, Sorin Oprescu ii facea loc in proiectul sau electoral pentru Capitala: "Doresc, pe langa parcul acela cu caprioare, de care vorbesc de ani de zile, sa pot dezvolta si acea sala de concerte.

acum 48 luni (6 Jul 2016)

Ea a propus realizarea unei sali de sport, proiecte de infrastructura, arhitecturale si urbanistice, modernizarea parcului auto al RATB.

Construim cu 100 de metri pe an

Emblematic este Pasajul de la Piata Sudului, care blocheaza zilnic traficul din zona in care se construieste, transformandu-o intr-un cosmar pentru zeci de mii de bucuresteni. Amanarea implica insa si pierderea finantarii europene in valoare de 100 milioane de lei, ca urmare a depasirii termenului de executie.

Anterior, Gabriela Firea anuntase finalizarea proiectului pentru data de 30 octombrie 2016, dar si faptul ca lucrarea este finalizata in proportie de 63%, pentru a reveni dupa trei zile cu precizari: procentul corect este de 53%.

Lucrarile la pasaj au inceput in mai 2014 si urmau sa dureze 18 luni, investitia ridicandu-se la 127 de milioane de lei (din care 80% fonduri europene). Pasajul de la Piata Sudului, cu o lungime de 356 de metri, s-a impotmolit in obtinerea avizelor. El ar fi trebuit, potrivit caietului de sarcini, terminat in jurul datei de 1 decembrie 2015. Daca luam in considerare noul termen anuntat de Firea, constructia va fi terminata cu o intarziere de aproape trei ani (36 luni).

Arcul incurca socotelile

Gabriela Firea s-a contrazis si pe termenul de finalizare a lucrarilor de consolidare la Arcul de Triumf. Primaria Capitalei, condusa de Sorin Oprescu, s-a angajat ca proiectul va fi finalizat in luna martie 2015, platind 30 milioane de lei din care finantarea nerambursabila este de 22 milioane de lei. Intarzierea la proiectul Arcul de Triumf: un an si jumatate (18 luni).

18 luni in plus pentru zugravirea unui spital

Proiectul "Amenajarea circuitului turistic pe lacurile Floreasca si Tei (si zona adiacenta lor)" este realizat in proportie de 50%, iar termenul de finalizare a fost prelungit pana la data de 31 decembrie 2017, a anuntat edilul Capitalei. Potrivit caietului de sarcini intocmit de Primarie si con... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro