Bucurestiul anilor '30, orasul insufletit de studenti inarmati cu serviete pline cu merinde si cursuri

Bucurestiul anilor '30, orasul insufletit de studenti inarmati cu serviete pline cu merinde si cursuri

Serviete pline de cursuri Din luna noiembrie, atunci cand se dadea startul noului an universitar, si pana in luna iunie, Bucurestiul era in urma cu mai bine de 80 de ani un oras efervescent, plin de tineri dornici sa invete cat mai multe lucruri si sa participe la fel de fel de conferinte si expozitii.

acum 94 luni (2 Oct 2014)

Studentii zilelor noastre sunt total diferiti de cei care umpleau salile de curs din facultatile bucurestene in urma cu zeci de ani. Strada nu mai este atat de populata si atat de vioaie, politia nu se mai teme de manifestatii suparatoare, domnii membri ai guvernului si, mai ales, domnul ministru de interne dorm linistiti, cantinele si caminele sunt goale", scrie Edmond Niculusca pe o retea de socializare.

Serviete pline de cursuri Din luna noiembrie, atunci cand se dadea startul noului an universitar, si pana in luna iunie, Bucurestiul era in urma cu mai bine de 80 de ani un oras efervescent, plin de tineri dornici sa invete cat mai multe lucruri si sa participe la fel de fel de conferinte si expozitii. Pe langa acestea, studentii si studentele era usor de recunoscut si "dupa mers, atitudine si ochi". De cele mai multe ori, tinerii alegeau sa isi petreaca timpul liber pe Calea Victoriei- artera pe care se gaseau o multime de locuri in care sa se distreze si sa se relaxeze- dar si la cele mai cunoscute teatre, cinematografe si locuri in care se organizau conferinte si expozitii. "Studentii formeaza majoritatea auditorilor, formeaza publicul cititor, formeaza clientela permanenta a librariilor si anticarilor, a bordelurilor si a medicilor specialisti", mai precizeaza reprezentantul ARCEN despre studentii din Capitala anilor '30. Citeste si: Bordeluri celebre din Bucurestiul anilor `30: pesti cu nume penibile, prostituate scolite in strainatate si clienti cu abonamente Imagini inedite din Bucurestiul anilor 1930 Cinci povesti mai putin cunoscute despre Bucurestiul de altadata ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro