Bucuresti: A fost initiat proiectul "Memoria orasului"

La ora actuala, Capitala pastreaza aproximativ 270 biserici si manastiri ortodoxe, 11 biserici romano-catolice, doua biserici greco-catolice si doua reformate, o biserica anglicana, cinci sinagogi, unele dintre acestea functionand ca muzee, precum si o geamie musulmana, completate de alte cateva zeci de spatii ale altor culte religioase ridicate dupa 1990.

acum 66 luni (7 Apr 2015)

In cadrul proiectului "Memoria orasului", initiat de ARCUB, azi, la ora 19:00, la Hanul Gabroveni are loc o conferinta tinuta de jurnalistul Eugen Istodor, intitulata "Despre inocenta Lipscaniului". Din cafenelele interzise pe vremea fanariotilor, ca focare de clevetiri si barfe, a mai ramas una pe strada Covaci. Din prostitutie si boemie, de pe Selari, a ramas vie povestea Zarazei si a lui Cristian Vasile.

La ora actuala, Capitala pastreaza aproximativ 270 biserici si manastiri ortodoxe, 11 biserici romano-catolice, doua biserici greco-catolice si doua reformate, o biserica anglicana, cinci sinagogi, unele dintre acestea functionand ca muzee, precum si o geamie musulmana, completate de alte cateva zeci de spatii ale altor culte religioase ridicate dupa 1990. Harta Bucurestiului din spatiul ARCUB le va oferi vizitatorilor un prilej de intoarcere in timp, de consemnare a geografiei orasului, prin marcarea pe harta a "spatiilor sacre" care au fost daramate, mutate sau reconstruite recent. O selectie de fotografii ale acestor lacasuri de cult va fi proiectata pe toata perioada weekendului. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro