Bucurestenii nu mai primesc autobuze noi. Nicio oferta nu a fost depusa la licitatia Primariei Capitalei

Bucurestenii nu mai primesc autobuze noi. Nicio oferta nu a fost depusa la licitatia Primariei Capitalei

De ce nu s-a inscris nimeni Caietul de sarcini al contractului prevedea ca Primaria va achizitiona un numarul total de 400 de autobuze Euro 6, cu grad redus de poluare si podea total coborata, dintre care 320 de autobuze din gama de 12 metri lungime, avand trei usi duble, 50 de autobuze din gama de 10 metri lungime, cu doua usi duble si 30 de autobuze din gama de 18 metri cu patru usi duble.

acum 81 luni (17 Aug 2017)

Astfel, licitatia este in prezent trecuta in stare de asteptare pentru a fi anulata automat, dupa ce termenul-limita de inscriere, data de 14 august, a trecut fara a fi depusa vreo oferta. Peste 510 milioane de lei era valoarea estimata a contractului scos la bataie de municipalitate, primarul general Gabriela Firea afirmand ca "pregatirea licitatiei a fost un proces de durata".

De ce nu s-a inscris nimeni

Caietul de sarcini al contractului prevedea ca Primaria va achizitiona un numarul total de 400 de autobuze Euro 6, cu grad redus de poluare si podea total coborata, dintre care 320 de autobuze din gama de 12 metri lungime, avand trei usi duble, 50 de autobuze din gama de 10 metri lungime, cu doua usi duble si 30 de autobuze din gama de 18 metri cu patru usi duble.

Caietul de sarcini mai prevedea ca noile mijloace de transport in comun trebuie sa fie dotate cu un sistem performant de incalzire, ventilatie si aer conditionat, un sistem wi-fi de conectare gratuita a posesorilor de telefoane mobile, sisteme performante de informare a calatorilor. De asemenea, noile autobuze trebuia sa beneficieze de facilitati pentru persoanele cu dizabilitati: rampa mecanica pentru persoanele care se deplaseaza cu carucior si difuzoare externe pentru persoanele cu dizabilitati de vedere.

O alta facilitate importanta necesara era un sistem de comunicare performant, conectat in timp real cu institutiile de interventie, Salvare, Pompieri, Jandarmerie, pentru un timp de reactie foarte scurt in cazul unor incidente, dar si comunicarea cu dispeceratul pentru transmiterea datelor legate de comertul electronic de titluri de calatorie.

Autobuzele trebuiau de asemenea sa fie dotate cu sisteme de supraveghere video ce vor asigura, atat la interior, cat si la exterior, captarea de imagini pentru a preveni actele antisociale.

Autobuzele trebuiau sa fie fabricat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro