Bucurestenii ar putea ramane fara caldura! - Sindicate RADET

"Ca urmare a conferintei de presa sustinute astazi (marti - n.r.) de Sindicatul Liber Independent RADET, Primaria Municipiului Bucuresti precizeaza ca toate problemele semnalate vor putea fi solutionate avand in vedere faptul ca in sedinta de Guvern de maine, 26 noiembrie, se va afla pe ordinea de zi proiectul de hotarare al Guvernului privind transferul pachetului de actiuni emise de Electrocentrale Bucuresti SA, din proprietatea privata a statului in proprietatea privata a Municipiului Bucuresti", conform unui comunicat de presa. Astfel, primaria are de platit RADET subventia acordata pentru populatie aferenta lunilor februarie - octombrie, in valoare de peste 226 de milioane de lei, dar si datorii mai vechi, care se ridica la aproximativ un miliard de lei, in timp ce regia, la randul sau, trebuie sa vireze in conturile Elcen o datorie de peste trei miliarde de lei.

acum 94 luni (25 Nov 2014)

UPDATE 17.00: Elcen a anuntat, marti, ca nu exista nici un risc ca furnizarea de agent termic catre bucuresteni sa fie intrerupta din 1 decembrie, conform Mediafax.

"Ca urmare a conferintei de presa sustinute astazi (marti - n.r.) de Sindicatul Liber Independent RADET, Primaria Municipiului Bucuresti precizeaza ca toate problemele semnalate vor putea fi solutionate avand in vedere faptul ca in sedinta de Guvern de maine, 26 noiembrie, se va afla pe ordinea de zi proiectul de hotarare al Guvernului privind transferul pachetului de actiuni emise de Electrocentrale Bucuresti SA, din proprietatea privata a statului in proprietatea privata a Municipiului Bucuresti", conform unui comunicat de presa.

----

Bucurestenii ar putea ramane fara caldura daca Primaria Capitalei nu va plati subventia pentru gigacalorie, iar Elcen, la care regia are datorii de peste trei miliarde de lei, va pune poprire de suta la suta pe conturile acesteia, au avertizat sindicalistii RADET.

Potrivit Mediafax, liderul Sindicatului Liber Independent din Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti, Ioana Stoica, a declarat, marti, ca bucurestenii ar putea ramane fara caldura, treptat, incepand cu 1 decembrie, urmand ca de la 1 ianuarie sa fie inchisa intreaga retea de termoficare a orasului. Ca urmare, de la 1 decembrie, va ramane fara caldura o parte a Bucurestiului, pentru ca de la 1 ianurie, din cauza numarului mare de defectiuni, caldura va fi, practic, oprita in tot orasul", a spus liderul de sindicat.

Tot Stoica a explicat ca s-ar putea ajunge in aceasta situatie atat din cauza unor datorii pe care Primaria Capitalei le are catre RADET, cat si din cauza celor foarte mari pe care RADET le-a are de platit la Elcen, furnizorul sau de energie termica.

Astfel, primaria are de platit RADET subventia acordata pentru populatie aferenta lunilor februarie - octombrie, in valoare de peste 226 de milioane de lei, dar si datorii mai... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro