Bucharest City App, ghidul turistic gratuit al Capitalei pentru localnici si turisti

Bucharest City App este o aplicatie pentru telefoanele mobile cu sistem de operare iOS (Apple) si Android, bilingva (romana si engleza), care doreste sa devina alegerea numarul unu in materie de ghiduri turistice destinate atat romanilor, dar mai ales expatilor si turistilor straini care viziteaza Capitala. Promovare oficiala, de la Londra Bucharest City App pare a fi o aplicatie de succes, cu aproximativ 7.000 de descarcari in mai putin de o saptamana de la lansare.

acum 57 luni (31 Jan 2016)

Bucharest City App este o aplicatie pentru telefoanele mobile cu sistem de operare iOS (Apple) si Android, bilingva (romana si engleza), care doreste sa devina alegerea numarul unu in materie de ghiduri turistice destinate atat romanilor, dar mai ales expatilor si turistilor straini care viziteaza Capitala.

Aplicatia este creata si dezvoltata de Eventur Group in colaborare cu Eventya, investitia in crearea sa fiind de aproximativ 25.000 de euro, fiind un capital suta la suta privat.

Aplicatia isi propune in primul rand sa faca o selectie a evenimentelor care urmeaza sa aiba loc in Bucuresti, fiind mereu la zi cu noutatile, apoi sa prezinte localuri (baruri, restaurante, cafenele etc.), magazinele, spa-urile si chiar farmaciile nonstop din oras. A doua componenta a aplicatiei este cea de ghid al atractiilor turistice din oras, aceasta fiind utila nu numai strainilor, dar si localnicilor care cauta sa fie "turisti in propriul oras".

"Bucurestiul avea nevoie de o aplicatie care sa fie dedicata atat romanilor, cat si expatilor sau turistilor straini. Provocarea noastra cea mai mare as putea spune ca a fost sa facem dintr-o aplicatie stufoasa si complexa una intuitiva si usor de parcurs", spune tanarul antreprenor.

Efectul "bulgare de zapada"

Filip are mai multe proiecte legate de sfera turismului, inca din vremea in care lucra in facultate, si treptat numarul acestora a crescut. De la finalul lui 2014, acesta s-a concentrat mai mult pe Bucuresti, incepand sa vaneze turistii straini in jurul principalelor obiective turistice si spunandu-le apoi povesti pe o pagina special creata pe Facebook, Travelers of Bucharest. - fotograful oficial al presedintelui Romaniei) si am demarat impreuna proiectul Travelers of Bucharest, care are ca scopuri prezentarea capitalei din perspectiva turistilor straini si promovarea sa ca destinatie de city break prin intermediul povestilor lor", spune Alex Filip.

Concepul proiectului nu est... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro