Bucate pentru un sfarsit de an dulce si usor picant

Bucate pentru un sfarsit de an dulce si usor picant

Dificultate: mica Preparare: 45 de minute Cantitate: 9 trigoane "Scoici" cu crema de branza Ai nevoie de: Pentru aluat 80 ml apa 50 g faina 40 g unt 2 oua, la temperatura camerei ulei pentru uns Pentru crema 1 avocado foarte copt 2 linguri zeama lamaie 1 catel usturoi, pisat felii de masline verzi cu ardei sare 200 g branza feta Pui apa si untul intr-o cratita pe baie de aburi si lasi sa se topeasca. Dificultate: medie Preparare: 60 de minute Cantitate: 25-30 de "scoici" FELURI PRINCIPALE Crap in crusta de nuci Ai nevoie de: 1 crap de 1 kg, curatat 1 cana nuca macinata 3 catei de usturoi pisati 2 linguri pesmet 1 lingura ulei de masline 2 lingurite mustar sare piper ulei, pentru uns tava cateva rosii cherry cateva feliute de lamaie Tai crapul in jumatate, il speli si il lasi la uscat.

acum 65 luni (29 Dec 2014)

APERITIVE

Trigoane cu branza

Ai nevoie de: 120 g branza, la temperatura camerei 50 g seminte chimen 1/4 cana ceapa tocata 1 lingurita coaja razuita de lamaie sare piper faina 1 foaie de aluat foitaj, dezghetata

Incingi cuptorul. Adaugi ceapa, coaja razuita de lamaie, sare si piper dupa gust. Pe o suprafata data cu faina, desfaci foaia de aluat si o intinzi bine. Tai 9 patrate si pui cate o lingura din compozitia de branza in mijloc. Inmoi fiecare margine cu degetele umede si impachetezi in forma de triunghi.

Dificultate: mica

Preparare: 45 de minute

Cantitate: 9 trigoane

"Scoici" cu crema de branza

Ai nevoie de:

Pentru aluat 80 ml apa 50 g faina 40 g unt 2 oua, la temperatura camerei ulei pentru uns

Pentru crema 1 avocado foarte copt 2 linguri zeama lamaie 1 catel usturoi, pisat felii de masline verzi cu ardei sare 200 g branza feta

Pui apa si untul intr-o cratita pe baie de aburi si lasi sa se topeasca. Pe celalalt il mixezi in alt bol, apoi il pui in compozitia de faina si bati bine. Lasi la cuptor 25 de minute pana devin aurii. Le pui intr-un blender impreuna cu zeama de lamaie, branza feta, usturoiul si sare, dupa gust. Tai "scoicile" pe jumatate si le umpli cu crema de branza si feliile de masline.

Dificultate: medie

Preparare: 60 de minute

Cantitate: 25-30 de "scoici"

FELURI PRINCIPALE

Crap in crusta de nuci

Ai nevoie de: 1 crap de 1 kg, curatat 1 cana nuca macinata 3 catei de usturoi pisati 2 linguri pesmet 1 lingura ulei de masline 2 lingurite mustar sare piper ulei, pentru uns tava cateva rosii cherry cateva feliute de lamaie

Tai crapul in jumatate, il speli si il lasi la uscat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro