Bruxelles sub alerta maxima antiterorista

Bruxelles a ramas in alerta antiterorista maxima si duminica, a doua zi consecutiv, masura decisa de premierul belgian fata de amenintarea "iminenta" a unei replici a atacurilor din Paris, revendicate de SI. Ministrii europeni de Interne si ai Justitiei, reuniti la cererea Frantei pentru coordonarea unui raspuns european fata de amenintarea terorista, au cerut o revizuire rapida a regulilor spatiului Schengen pentru ca ele sa permita realizarea de "controale sistematice si coordonate asupra resortisantilor europeni", in timp ce in prezent, controalele aprofundate sistematice la frontierele exterioare sunt rezervate celor din afara spatiului de libera circulatie.

acum 99 luni (22 Nov 2015)

Bruxelles a ramas in alerta antiterorista maxima si duminica, a doua zi consecutiv, masura decisa de premierul belgian fata de amenintarea "iminenta" a unei replici a atacurilor din Paris, revendicate de SI.

Autoritatile belgiene detin informatii privind un iminent atac terorist la Bruxelles si nivelul de alerta a fost ridicat vineri seara la maximum (4) in capitala, in restul tarii ramanand la 3. Alerta a fost mentinuta si duminica si premierul belgian, Charles Michel, declara ca exista "riscul unor atacuri comise de indivizi cu arme si explozibili, posibil in mai multe locuri" si a precizat ca alerta se bazeaza pe "informatii foarte precise", dar nu a oferit detalii.

A fost desfasurat un important dispozitiv militar si de politie pentru cautarea "mai multor suspecti" implicati in atentatele din 13 noiembrie. Statiile de metrou au ramas inchise pana la ora 15, spectacolele au fost anulate si majoritatea cafenelelor si restaurantelor din centrul orasului au ramas inchise.

In periferia Molenbeek, fortele belgiene verifica "casa cu casa", cartierul fiind cel de unde au venit teroristii care au actionat la Paris. 1" de presa belgiana, dar si Abdelhamid Abaaoud, care a aderat la SI din 2013 si era considerat unul din organizatorii atentatelor din Paris, ucis in asaltul fortelor franceze din Saint-Denis. In ce il priveste pe Salah Abdelslam, al optulea terorist, care se ascunde din ziua atacurilor din Paris, media din Spania a prezentat o noua imagine a acestuia si a precizat ca si-a schimbat si identitatea. Iar autoritatile turce au anuntat arestarea a trei indivizi, presupusi militanti SI, intre care un belgian de origine marocana, care ar putea fi implicat in atentatul din Paris. Ministrii europeni de Interne si ai Justitiei, reuniti la cererea Frantei pentru coordonarea unui raspuns european fata de amenintarea terorista, au cerut o revizuire rapida a regulilor spatiului Schengen pentru ca ele sa permita realizarea de "controale sistematice... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro