Bronislaw Wildstein si trista poveste a celor "Trei prieteni" de la care a pornit Solidaritatea poloneza

Bronislaw Wildstein si trista poveste a celor

In ultimul, aparut sub titlul "Europa vrea sa se sinucida?", scrie: "Imigrantii care aleg sa se stabileasca intr-o alta ordine civilizationala, indiferent de ceea ce le-a determinat aceasta decizie, trebuie sa fie constienti de faptul ca se asteapta de la ei sa adopte normele de baza ale acesteia.

acum 90 luni (1 Apr 2016)

Una dintre cele mai triste povesti pe care am auzit-o este spusa in filmul "Trei prieteni", care, din cate stiu, in Romania a avut parte doar de cateva proiectii, intr-un cerc restrans, in prezenta regizoarei Anna Ferens. In septembrie 2006, Wildstein a fost decorat cu Crucea de Ofiter al Ordinului Renasterii Poloneze, pentru activitatea din opozitia anticomunista de catre presedintele Lech Kaczynsky, disparut in nenorocirea de la Smolensk. Vine des in Romania si publica editoriale in presa de dreapta de la Bucuresti. In ultimul, aparut sub titlul "Europa vrea sa se sinucida?", scrie: "Imigrantii care aleg sa se stabileasca intr-o alta ordine civilizationala, indiferent de ceea ce le-a determinat aceasta decizie, trebuie sa fie constienti de faptul ca se asteapta de la ei sa adopte normele de baza ale acesteia. Aceste principii ar trebui sa fie impuse cu fermitate de catre tarile in care ei se instaleaza. De la tratatul de la Maastricht, integrarea europeana a luat o directie foarte proasta. Dar la inceput, asa cum au pus problema parintii fondatori ai Uniunii, parea un proiect destul de rational: stergerea granitelor care-i impiedica pe europeni sa circule liber, eliminarea barierelor care ingreunau liberul schimb si asa mai departe. Dar, de la inceputul anilor ’80, a avut castig de cauza un nou tip de integrare, care presupunea realizarea acestui proces de sus in jos".

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plata a site-ului "Evenimentul zilei", cuprinzand o selectie exclusiva de materiale de presa de calitate. Citeste si:

+O scrisoare cu valoarea unui certificat de deces.

+Cazul Gregorian Bivolaru poate fi punctul de plecare al unui Scandal la nivelul ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro