Brokerul Sima, despre "negocierile " cu Viorel Hrebenciuc: "Mi se sugera ca voi imparti wireless-ul cu Basescu, in aceeasi celula"

Brokerul Sima, despre

Daca analizez retroactiv transferurile de bani de-a lungul a 4 ani de arbitraj, imi dau seama ca cele mai multe au fost de la sibex la Chicago, si deci, ar fi fost mai bine sa nu inchid pozitiile, pentru ca, la Sibiu, romanii, pina la urma, se curatau singuri, iremediabil. Marele combinator ar fi urmat sa calmeze conjuratia de la sibex, condusa de Dimofte si de cele trei Sif-uri, actionare la Sibiu, si sa-mi gaseasca si cashul necesar pentru a putea sa ma refac in timp, continuind acelasi arbitraj. L-a sunat pe Ciocea de la sif2 care, desi cu o problema destul de grava de sanatate in familie , a plecat in aceeasi noapte de la Bacau si s-a intilnit a doua zi in zori cu Predoiu la Bucuresti, asa cum a primit instructiuni la telefon de la marele Boss. La fel, intilnirea dintre Ciocea si Predoiu a fost de fapt un plan de eliminarea a mea si nu de sustinere, erau de acord cu Predoiu si Daianu, amindoi habar nu aveau de bursa, dar nu ma mai voiau prin C.A. Este hilar ca astazi, la doi ani distanta, bursa din Sibiu isi propune sa ajunga in alti doi ani, la nivelul la care a lasat-o Sima, dar nimeni nu se intreaba de ce a fost nevoie sa fiu mazilit, si mai ales cine a avut de cistigat? Intilnirea de la mine din birou, ultima dintre mine si Hrebenciuc, a pus bazele aminarii Aga de la sibex.Deja ii dadusem satisfactie lui Hrebenciuc, vindusem actiunile de la Hotnews lui Razvan Corneteanu si asta il facuse fericit, paream sa colaborez.

acum 61 luni (28 Oct 2014)

Cristian Sima povesteste una dintre intalnirile sale cu Hrebenciuc, la scurt timp de la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Sima sustine ca, in perioada aceea, era presat sa vanda Hotnews, iar site-ul de stiri era acuzat ca ar fi sustinut teza loviturii de stat. Eminenta Cenusie a PSD i-a fost recomandata lui Sima de catre Catalin Predoiu, descris totodata drept un om de incredere al presedintelui Basescu. Belelele mele au inceput odata cu referendumul pentru demiterea lui Basescu si la inceput se legau exclusiv de pozitia hotnews care sustinea cu tarie teza loviturii de stat. Amenintarile pareau puerile si nu am facut prea mare caz pina cind au aparut telefoanele zilnice de la Daianu, care imi explica ca nu poti fi presedintele unei burse si actionar si finantator la un ziar/site important de stiri. Stiam ca Daianu are idei putine si toate fixe, dar niciodata nu l-am vazut luptindu-se cu atita convingere sa convinga pe cineva de ceva. Era clar ca actiona la comanda, dar nu reuseam sa descifrez la comanda cui. Un fost ofiter al serviciilor imi spusese cu mult timp inainte ca orice politician si om de afaceri din sistem, de la noi, are un buton la care raspunde la comenzi fara sa puna intrebari. Orice politician de la Presedinte pina la cel mai neinsemnat parlamentar. Imi explica de fapt, ca nu merita sa abordezi un politician pentru o problema, cel mai bine e sa te duci direct la "butonul" sau. In cazul de fata nu stiam cine era butonul lui Daianu si de ce era atit de disperat sa ma convinga sa vind Hotnews-ul. Eu eram presedintele bursei din Sibiu(sibex), iar fosta mea firma de brokeraj, WBS romania, era cel mai important jucator, fiind market-maker pe toate produsele listate la Sibex. A fi market maker inseamna a fi mereu in piata si cu cererea si cu oferta, la fiecare produs listat, adica, WBS era mereu cea mai buna oferta la cumparare si simultan si la vinzare. Nimeni nu putea sa intre intre cele doua cotatii, era obligat ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro