Broccoli protejeaza si ficatul de cancer. Substanta activa este prezenta mai ales in leguma tocata sau fiarta la aburi

Broccoli protejeaza si ficatul de cancer. Substanta activa este prezenta mai ales in leguma tocata sau fiarta la aburi

Studiul derulat de Jeffery a fost facut pe soareci si a aratat ca grupul care a avut o dieta in care s-a adaugat broccoli numarul de noduli cancerosi a scazut, spre deosebire de grupul care a avut o dieta bogata in grasimi si zahar (cam ce mananca oamenii in mod obisnuit). Studiile de pana acum au aratat ca un consum de trei pana la cinci ori pe saptamana de broccoli reduce riscul de a face alte tipuri de cancere.

acum 55 luni (5 Mar 2016)

Studiul a fost derulat de prof. Insa nimeni nu s-a uitat si la cancerul de ficat", a spus aceasta, citata de medicalnewstoday.com.

Dieta americanilor este plina de grasimi saturate si de zahar, fiecare fiind convertite de ficat in grasime corporala. Dar, o asemenea dieta este legata in egala masura nu doar de obezitate, ci si de bolile de ficat din cauza nealcoolica.

Chiar daca aceste boli de ficat nu sunt in mod obtisnuit insotite de simptome, uneori se intampla sa fie si aici se includ oboseala, durerea in partea superioara a abdomenului si pierderea in greutate.

"Am decis ca e necesar sa studiem si cancerul de ficat. In mod deosebit, pentru ca obezitatea este epidemica in SUA, iar aceasta este in mod direct legata de riscul de a face cancer de ficat, mai ales in randul barbatilor, a mai spus profesoara.

In cercetarile de pana acum facute alaturi de colegii sai, prof. Studiile au mai sugerat ca broccoli, impreuna cu conopida si varza de Bruxelles au capacitatea de a opri acumularea de grasime in ficat.

Studiul derulat de Jeffery a fost facut pe soareci si a aratat ca grupul care a avut o dieta in care s-a adaugat broccoli numarul de noduli cancerosi a scazut, spre deosebire de grupul care a avut o dieta bogata in grasimi si zahar (cam ce mananca oamenii in mod obisnuit).

Sunt doua feluri in care putem avea un ficat gras: fie printr-o dieta bogata in grasimi si zahar, fie prin consumul mare de alcool.

Studiile de pana acum au aratat ca un consum de trei pana la cinci ori pe saptamana de broccoli reduce riscul de a face alte tipuri de cancere. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro