Brexitul nu e sfarsitul lumii, dar ce poate castiga Romania din acest nou "razboi"?

Brexitul nu e sfarsitul lumii, dar ce poate castiga Romania din acest nou

Liderii nostri trebuie sa se impuna la masa discutiilor Un profesor de stiinte politice de la Universitatea din Sussex, Erik Millstone, a spus: "If you’re not at the table, you’re on the menu" ("Daca nu esti la masa, esti in meniu" - trad.).

acum 50 luni (28 Jun 2016)

Subiectul Brexitului a devenit prilejul unor negocieri in forta intre statele europene, care ar putea schimba polii de putere in interiorul Uniunii. Liderii nostri trebuie sa se impuna la masa discutiilor

Un profesor de stiinte politice de la Universitatea din Sussex, Erik Millstone, a spus: "If you’re not at the table, you’re on the menu" ("Daca nu esti la masa, esti in meniu" - trad.).

Aceasta se potriveste perfect cu ceea se intampla acum in contextul discutiilor despre viitorul Uniunii Europene. "Doar Germania si Franta sunt acum la masa negocierilor, celelalte state stau si se uita, traiesc aceasta discriminare", atrage atentia Ionel Blanculescu, analist economic.

"Acest Brexit nu se va realiza. E un instrument de negociere dura din partea Marii Britanii, care se realizeaza acum in spatele usilor inchise. Reluarea pozitiei Marii Britanii in UE intr-un alt context este ce se discuta acum", a declarat Blanculescu, intr-o conferinta pe tema Brexitului organizata de ziarul Bursa. Europa si Euro, de la logodna la ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro