Brexit. Reuniune a liderilor UE la Bruxelles, fara Marea Britanie

Citește și: Iohannis spune că David Cameron l-a asigurat că romanii aflaţi acolo pot să rămană şi să muncească Liderii celor 27 de țări rămase in UE au fost de acord să dea timp Marii Britanii pentru a declanșa articolul 50, privind ieșirea oficială a țării din UE.

acum 97 luni (29 Jun 2016)

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene se reunesc, miercuri dimineața, la Bruxelles, in incercarea de a stabili un plan de parcurs, după decizia Marii Britanii de a ieși din blocul comunitar.

UPDATE 11.48: Nicola Sturgeon, premierul Scoției, a ajuns la Bruxelles unde se va intalni cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şi cu deputaţii europeni, pentru a discuta despre rezultatul referendumului din Marea Britanie şi posibilitatea ca Scoţia să rămană in UE. Premierul Scoţiei, Nicola Sturgeon, a venit la Bruxelles pentru a discuta despre posibilitatea rămanerii ţării sale in UE

11.20. Un plan de a transforma statele UE intr-un superstat gigant, in care ţările membre ar trebui să renunţe la armata proprie sau la banca naţională, se vehiculează in mediile politice europene, după Brexit. Franţa şi Germania ar vrea să facă din UE un superstat gigant (Presă)

11.00. Premierul David Cameron a dat asigurări Romaniei, in numele Marii Britanii, că romanii aflaţi acolo vor putea să rămană şi să muncească in Regatul Unit şi că acesta şi-a cerut scuze pentru incidentele xenofobe petrecute după Brexit.

Citește și: Iohannis spune că David Cameron l-a asigurat că romanii aflaţi acolo pot să rămană şi să muncească

Liderii celor 27 de țări rămase in UE au fost de acord să dea timp Marii Britanii pentru a declanșa articolul 50, privind ieșirea oficială a țării din UE.

Cancelarul german Angela Merkel i-a avertizat pe britanici că relația lor viitoare cu UE nu va mai fi "ca la carte", incercand să evite că Brexitul să nu dea idei in alte țări. Se așteaptă verdictul summitului de la Bruxelles

Intre timp, premierul Scoției Nicola Sturgeon evaluează șansele că țara să să adere la UE că o entitate independența.

"Dacă ieșim din Europa, ar fi impotrivă voinței noa... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro