BREXIT. Premierul Nicola Sturgeon, dupa discutiile de la Bruxelles: Scotia este hotarata sa ramana in UE

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a refuzat să se intalnească cu premierul scoţian afirmand că 'nu ar fi potrivit' ------------- Nicola Sturgeon, premierul Scoției, a ajuns la Bruxelles unde se va intalni cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şi cu deputaţii europeni, pentru a discuta despre rezultatul referendumului din Marea Britanie şi posibilitatea ca Scoţia să rămană in UE, informează Mediafax.

acum 51 luni (29 Jun 2016)

Premierul scoţian Nicola Sturgeon a declarat miercuri la Bruxelles că Scoţia intenţionează să rămană in Uniunea Europeană, in pofida votului Marii Britanii de săptămana trecută pentru ieşirea din blocul comunitar, informează Agerpres.

După o intalnire cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şefa guvernului de la Edinburgh le-a spus jurnaliştilor că 'Scoţia este hotărată să rămană in UE'.

"A fost o intalnire pentru a ne informa, pentru a asculta şi pentru a lua aminte", a declarat după intrevedere purtătorul de cuvant al lui Schulz, Armin Machmer, adăugand că Sturgeon şi-a prezentat poziţia şi a descris atmosfera din Scoţia după referendum.

De asemenea, şefa guvernului scoţian are programată pentru miercuri după-amiază, la ora 17:00 locală (15:00 GMT), o intrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, in cadrul eforturilor sale de menţinere a Scoţiei in Uniunea Europeană după ce referendumul din 23 iunie, din Marea Britanie, s-a incheiat cu victoria taberei pro-Brexit.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a refuzat să se intalnească cu premierul scoţian afirmand că 'nu ar fi potrivit'

-------------

Nicola Sturgeon, premierul Scoției, a ajuns la Bruxelles unde se va intalni cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şi cu deputaţii europeni, pentru a discuta despre rezultatul referendumului din Marea Britanie şi posibilitatea ca Scoţia să rămană in UE, informează Mediafax. Reuniune a liderilor UE la Bruxelles, fără Marea Britanie

Prim-ministrul Nicola Sturgeon a ţinut, in Parlamentul Scoţiei, un discurs cu privire la rezultatul referendumului din Marea Britanie, ocazie cu care a afirmat că ieşirea din UE ar fi impotriva voinţei poporului scoţian. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro