BREXIT. Petitia britanica, investigata pentru semnaturi frauduloase

După ce s-a aflat că petiţia, ce adunase duminică după-amiaza peste 3 milioane de semnături, a fost de fapt demarată de un membru al taberei pro-Brexit, au apărut informaţii că zeci de mii de semnături sunt potenţial false.

acum 87 luni (26 Jun 2016)

Un parlamentar britanic a dezvăluit că petiţia ce solicita un al doilea referendum privind apartenenţa Marii Britanii la UE este investigată in privinţa adăugarii unor semnături frauduloase, scrie Huffingtonpost.co.uk, potrivit HotNews. După ce s-a aflat că petiţia, ce adunase duminică după-amiaza peste 3 milioane de semnături, a fost de fapt demarată de un membru al taberei pro-Brexit, au apărut informaţii că zeci de mii de semnături sunt potenţial false. Marea Britanie, presată să decidă cand iese din UE, in vreme ce 3 milioane de britanici vor un nou referendum

Datele de pe site-ul parlamentar pentru petiţii arată că peste 39.000 dintre cei care şi-au adăugat numele ar proveni din Vatican, oraşul-stat cu o populaţie de 800 de persoane.

The Guardian subliniază că petiţia ar trebui semnată doar de britanici, insă se cere pe siteul ei doar să se bifeze că semnatarul are cetăţenia britanică şi să se furnizeze un cod poştal. Şi un cititor HotNews, "Dumitrică" spune in secţiunea de comentarii a unui articol pe această temă că a semnat cu date false şi a primit pe mail "certificarea celei de a 2,834,637 semnături."

Interesant este faptul că petiţia a fost iniţiată de un susţinător al taberei Leave, care spune că a făcut acest lucru cu o lună in urmă, cand se părea ca la referendum se va vota pro-UE şi că iniţiativa sa "prematură" a fost deturnată. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro