Brexit. Nigel Farage si-a anuntat demisia de la conducerea UKIP

Brexit. Nigel Farage si-a anuntat demisia de la conducerea UKIP

Nigel Farage a subliniat ca va continua sa sustina partidul si sa ajute miscarile de independenta din restul Uniunii Europene, dar ca de acum se va concentra mai mult pe viata sa personala dupa numerosii ani in care a facut campanie pentru iesirea Marii Britanii din UE. "Nigel Farage si-a dat demisia de la conducerea UKIP pentru a petrece mai mult timp cu sotia de origine germana inainte de a fi expulzata" din Marea Britanie, s-a amuzat un internaut pe o pagina de Facebook dedicata Printului Charles.

acum 56 luni (4 Jul 2016)

El a precizat ca si-a facut partea de treaba.

"Nu am fost niciodata si n-am vrut niciodata sa fiu un politician de profesie. Prin urmare, mi se pare corect sa renunt acum sa mai fiu liderul UKIP", a declarat Farage, intr-o conferinta de presa, potrivit agentiilor de presa AFP, DPA si Reuters, citate de Agerpres.

Nigel Farage a subliniat ca va continua sa sustina partidul si sa ajute miscarile de independenta din restul Uniunii Europene, dar ca de acum se va concentra mai mult pe viata sa personala dupa numerosii ani in care a facut campanie pentru iesirea Marii Britanii din UE. Astazi spun ca , care va incepe chiar acum", si-a justificat el decizia de a renunta la conducerea UKIP, dupa zece ani.

Fostul broker a estimat ca formatiunea sa are potentialul sa atraga electoratul laburist si a anuntat ca nu va sustine vreun candidat anume la succesiunea sa.

El a dat asigurari ca "va ingropa securea razboiului" cu oricine va castiga cursa pentru UKIP, inclusiv cu singurul reprezentant al acestei formatiuni politice in Parlamentul britanic, Douglas Carswell.

"Voi continua sa sustin partidul, sa sustin noul lider, voi urmari foarte indeaproape procesul de negociere de la Bruxelles si voi interveni din cand in cand in Parlamentul European", a adaugat el.

Eurodeputatul eurofob a mai spus ca Marea Britanie va trebui sa aiba un premier care a fost pro-Brexit si care nu va ceda in privinta libertatii de miscare in negocierile cu UE, dar a refuzat sa isi exprime sustinerea fata de vreun candidat din cursa pentru sefia conservatorilor si a guvernului.

El a precizat de asemenea ca in privinta migratiei este nevoie de mult calm si ca populatia sa primeasca noi garantii. El a mai demisionat in mai 2015 dupa ce nu a reusit sa castige un loc de parlamentar la alegerile generale de anul trecut, insa trei zile mai tarziu si-a retras demisia, noteaza Agerpres.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro