Brexit. Hollande reduce tonul dupa intrevederea cu May. Franta ii acorda timp Marii Britanii sa-si pregateasca iesirea din UE

Brexit. Hollande reduce tonul dupa intrevederea cu May. Franta ii acorda timp Marii Britanii sa-si pregateasca iesirea din UE

Insa Merkel a sugerat miercuri contrariul, iar Hollande s-a pliat dupa intrevederea cu May. La finalul unei intalniri cu Theresa May, Angela Merkel s-a declarat intelegatoare fata de un calendar care sa nu inceapa pana la sfarsitul anului.

acum 37 luni (22 Jul 2016)

"Regatul Unit a decis sa iasa din Uniunea Europeana. Este alegerea sa, este responsabilitatea sa, iar noi respectam aceasta decizie", a declarat Francois Hollande intr-o conferinta de presa comuna cu premierul britanic Theresa May la Palatul Elysee.

"Noi vrem ca ea sa poata sa fie tradusa in cel mai bun timp, astfel incat sa se poata deschide o negociere.

Seful statului francez, care a discutat timp de aproape o ora cu noua sefa a Guvernului britanic, a subliniat, de asemenea, ca este necesar ca Londra sa aleaga intre o formula "piata unica si libera circulatie" si "un alt statut".

Insa Merkel a sugerat miercuri contrariul, iar Hollande s-a pliat dupa intrevederea cu May.

La finalul unei intalniri cu Theresa May, Angela Merkel s-a declarat intelegatoare fata de un calendar care sa nu inceapa pana la sfarsitul anului.

"Este in interesul tuturor ca Marea Britanie sa ceara aceasa iesire cand va avea o pozitie de negociere bine definita", a spus Merkel.

"O buna pregatire este importanta, iar noi vom astepta acest moment" in care Londra se va hotari sa-si formuleze cererea, in urma referendumului din 23 iunie in care britanicii au decis ca regatul sa paraseasca UE, a insistat cancelarul german. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro