BREXIT. FOTO. Marea Britanie, presata sa decida cand iese din UE, in vreme ce 3 milioane de britanici vor un nou referendum

UPDATE 17.50: Miniştrii de externe german şi francez, Frank-Walter Steinmeier şi respectiv Jean-Marc Ayrault, au redactat un document de nouă pagini intitulat "O Europă puternică intr-o lume a incertitudinilor", in care propun politici europene comune privind securitatea şi migraţia şi intărirea convergenţei economice, scrie Reuters. După ce s-a aflat că petiţia, ce adunase duminică după-amiaza peste 3 milioane de semnături, a fost de fapt demarată de un membru al taberei pro-Brexit, au apărut informaţii că zeci de mii de semnături sunt potenţial false. Liderul formaţiunii de centru-stanga, Tim Farron, a declarat că britanicii au votat la referendum pentru a exprima "furia" faţă de politicieni şi instituţii, subliniind că publicul are nevoie de o a doua şansă pentru schimbarea deciziei privind apartenenţa Marii Britanii la UE.

acum 45 luni (26 Jun 2016)

UPDATE 17.50: Miniştrii de externe german şi francez, Frank-Walter Steinmeier şi respectiv Jean-Marc Ayrault, au redactat un document de nouă pagini intitulat "O Europă puternică intr-o lume a incertitudinilor", in care propun politici europene comune privind securitatea şi migraţia şi intărirea convergenţei economice, scrie Reuters. Recunoscand că Uniunea Europeană "este pusă dur la incercare", Frank-Walter Steinmeier şi Jean-Marc Ayrault au spus că blocul comunitar se confruntă cu o serie de crize in sudul şi estul său, in timp ce economia işi revine cu greutate. După ce s-a aflat că petiţia, ce adunase duminică după-amiaza peste 3 milioane de semnături, a fost de fapt demarată de un membru al taberei pro-Brexit, au apărut informaţii că zeci de mii de semnături sunt potenţial false. Datele de pe site-ul parlamentar pentru petiţii arată că peste 39.000 dintre cei care şi-au adăugat numele ar proveni din Vatican, oraşul-stat cu o populaţie de 800 de persoane. De asemenea, 23.000 de semnături ar proveni din Coreea de Nord, un stat izolat şi cu internetul cenzurat.

17.13: Președintele francez Francois Hollande este de părere că Franța și Germania trebuie să preia inițativa in Europa.

"Oamenii din Marea Britanie au decis să işi ia soarta in propriile maine, să nu se mai lase forţaţi, s-au săturat de incertitudine, s-au săturat să fie inundaţi de cuvinte fără acţiune şi să nu se mai simtă ca acasă", a mai spus şeful Guvernului de la Budapesta.

16.40: Comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, a declarat duminică că Marea Britanie trebuie să acţioneze rapid pentru a notifica Bruxellesul in legătură cu dorinţa sa de a ieşi din Uniunea Europeană, pentru a nu se prelungi incertitudinea.

16.09: Liderul partidului eurosceptic UKIP, Nigel Farage, a declarat că economia britanică se indreaptă spre recesiune, indiferent de rezultatul referendumul... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro