BREXIT. Comunitatea romaneasca din Marea Britanie: Suntem in stare de soc, dar nu plecam

Medic roman, stabilit in Marea Britanie: "Sunt foarte surprins, o să fie foarte greu de acum incolo" Ce facem cu libera circulație In ziua votului, Lorela Broucher care locuiește in Londra din 2009 și a dezvoltat o afacere care ajută companiile să exploreze oportunități de afaceri in Romania și in restul Europei Centrale și de Est, declara campania care tocmai se incheiase drept una extrem de murdară.

acum 95 luni (24 Jun 2016)

Romanii din Marea Britanie vor sta in Uniunea Europeană mai puțin de un deceniu. Ca cetățeni romani, au intrat in comunitatea europeană in 2007 și, cel mai probabil, anul viitor se vor vedea in afara granițelor comunitare, după ce Regatul Unit a votat in favoarea unei ieșiri din cadrul UE.

Reacțiile sunt de uimire, așteptare tensionată și dorința de a rămane in Marea Britanie unde, la un moment dat, au găsit condiții mai bune de muncă și, probabi,l de viață. "E un fapt negativ care va fi decontat de guvernul britanic (după numai două ore premierul David Cameron și-a anunțat demisia n.redacției). Cat despre comunitatea romanească, ea se va divizia in funcție de interese și, probabil, va sărăci. Tanărul crede că una dintre cauzele pentu care s-a votat impotriva rămaneri in UE e reprezentată de faptul că " există prea multe războaie in zonele cu populație musulmană și o diferență intre capacitatea de integrare culturală a Marii Britanii și a Uniunii Europeane. Medic roman, stabilit in Marea Britanie: "Sunt foarte surprins, o să fie foarte greu de acum incolo"

Ce facem cu libera circulație

In ziua votului, Lorela Broucher care locuiește in Londra din 2009 și a dezvoltat o afacere care ajută companiile să exploreze oportunități de afaceri in Romania și in restul Europei Centrale și de Est, declara campania care tocmai se incheiase drept una extrem de murdară. Mi-am petrecut noaptea ca observator in secția de vot regională și am urmărit cu groază rezultatele. Totul depinde de ce o să se negocieze (intre Londra și Bruxelles n.redacției) insă deocamdata nu știm nimic". Lorela mai crede, de asemenea, că e greu de prevăzut care va fi soarta imigranților după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. "Pe termen scurt nu cred că se va intampla ceva negativ comunității de romani insă pe termen mediu și lung, lucrurile depind de cum vor evolua negocierile. Este foarte posib... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro