Brexit. Ce lovitura va primi fotbalul britanic dupa decizia istorica a poporului

Brexit. Ce lovitura va primi fotbalul britanic dupa decizia istorica a poporului

Daca s-ar fi aplicat criteriul jucatorilor non-UE, peste 100 de fotbalisti din tarile comunitare nu s-ar fi putut angaja in Premier League, deoarece nu ar fi respectat regula unui numar de meciuri disputate pentru nationala lor: 75 la suta dintre partidele primei reprezentative in ultimii doi ani, pentru tarile de pe locurile 31-50 din clasamentul FIFA, 60 la suta pentru 21-30, 45 la suta pentru 11-20 si 30 la suta pentru Top 10.

acum 45 luni (25 Jun 2016)

Potrivit The Times, cea mai importanta lovitura pentru fotbalul britanic o poate reprezenta interzicerea dreptului cluburilor insulare de a recruta jucatori minori. Este cazul spaniolului Cesc Fabregas, care a fost transferat de la FC Barcelona la Arsenal Londra, la varsta de 16 ani. Dar si al romanului Vlad Dragomir, care recent a semnat un contract de profesionist cu "tunarii", dupa ce a ajuns la clubul de pe Emirates Stadium, vara trecuta, tot la 16 ani. Nu exista motiv ca sa mai fim exceptati de la regulamentele FIFA daca noi nu mai permitem libertatea de miscare", a declarat Andrew Osborne, specialist in probleme de imigratie.

Apartenenta la Uniunea Europeana a Marii Britanii le oferea sportivilor din tarile membre dreptul de activa in regat fara sa aiba nevoie de un permis de munca, asa cum este necesar in cazul majoritatii sportivilor din afara UE. Daca s-ar fi aplicat criteriul jucatorilor non-UE, peste 100 de fotbalisti din tarile comunitare nu s-ar fi putut angaja in Premier League, deoarece nu ar fi respectat regula unui numar de meciuri disputate pentru nationala lor: 75 la suta dintre partidele primei reprezentative in ultimii doi ani, pentru tarile de pe locurile 31-50 din clasamentul FIFA, 60 la suta pentru 21-30, 45 la suta pentru 11-20 si 30 la suta pentru Top 10. La fel si in cazul brazilienilor Diego Costa si Philippe Coutinho, care nu au avut nevoie de permis de munca deoarece, inainte de sosirea lor la Chlesea, respectiv Liverpool, obtinusera cetatenia unor state europene din uniune. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro