BREAKING NEWS: GM pleaca din Europa dupa 88 de ani. PSA Peugeot-Citroen cumpara Opel si Vauxhall

General Motors (GM), unul dintre cei "Big Three" din Detroit, alaturi de Ford si Chrysler, constructorul american care a fost lider mondial intre 1931 si 2007 si primul care a pus piciorul pe "batranul continent", prin achizitionarea Opel, in 1929, pleaca din Europa.

acum 88 luni (6 Mar 2017)

General Motors (GM), unul dintre cei "Big Three" din Detroit, alaturi de Ford si Chrysler, constructorul american care a fost lider mondial intre 1931 si 2007 si primul care a pus piciorul pe "batranul continent", prin achizitionarea Opel, in 1929, pleaca din Europa. PSA Peugeot-Citroen si GM au anuntat incheierea negocierilor, grupul francez preluand Opel si Vauxhall contra unei sume de 2.2 miliarde de euro.

PSA va achita GM 1.3 miliarde de euro pentru operatiunile sale europene (Opel + Vauxhall) si 0.9 miliarde de euro pentru GM Financial. In urma tranzactiei, care se va perfecta in perioada imediat urmatoare, PSA devine cel de-al doilea constructor european de automobile, dupa Volkswagen, cu o cota de piata totala de 17% (Citroen, DS, Peugeot, Opel si Vauxhall).

De asemenea, PSA a anuntat si un parteneriat cu BNP Paribas, banca si grupul francez incheind un parteneriat pentru "sustinerea si dezvoltarea marcilor Opel si Vauxhall". Karl Benz a dezvoltat primul automobil cu motor termic in 1886, iar Opel s-a apucat de treaba in 1899, in parteneriat cu Friedrich Lutzmann, dupa ce din 1892 a facut masini de cusut, iar din 1886, biciclete. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro