Brasovul va avea anul acesta o autostrada de 17 kilometri. CNADNR da asigurari ca soseaua Ocolitoare de 425 de milioane de lei va fi gata anul acesta

Brasovul va avea anul acesta o autostrada de 17 kilometri. CNADNR da asigurari ca soseaua Ocolitoare de 425 de milioane de lei va fi gata anul acesta

Lucrarile au fost reluate, iar tronsulul II care leaga DN 11 de DN 13 va fi gata in 7 noiembrie, iar tronsonul I care leaga DN 1 de DN 11 va fi gata in 16 decembrie. Valoarea estimata a investitiei a fost de 118 milioane de lei, dar un cpnsortiu de firme Viarom Construct SA - Maxidesign SRL - Beta Cops SRl, a oferit un pret de 64 de milioane de lei.

acum 108 luni (16 Feb 2015)

CNADNR promite ca anul acesta autostrada de 17 km va fi gata. Lucrarile au fost reluate, iar tronsulul II care leaga DN 11 de DN 13 va fi gata in 7 noiembrie, iar tronsonul I care leaga DN 1 de DN 11 va fi gata in 16 decembrie. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a reusit sa obtina o ultima amanare si a semnat un nou contract de finantare in conformitate cu care data limita pana la care pot fi cheltuiti banii europeni este 31 decembrie 2015.

16 firme au fost interesate de reluarea lucrarilor la primul tronson al ocolitoarei Brasovului, dupa ce compania Alpine a intrat in insolventa si abandonat lucrarile. Cea mai buna oferta a fost a unui consortiu din Italia, iar investitia se ridica la 88 de milioane de lei. Vara aceasta ar fi trebuit sa se circule in zona, dar lucrarile au fost intarziate si de faptul ca banii au fost dati cu taraita. Tronsonul are o lungime de 7,2 km si porneste din zona Darste (din ocolitoarea actuala, pe care va fi construit un pod peste paraul Timisul Sec), ocoleste rampa de gunoi, intersecteaza drumul spre Tarlungeni, ocoleste CET, traverseaza zona Timis-Triaj, iar apoi va ajunge la DN 11 (spre Sfantu Gheorghe) in giratoriul din zona Stabilus. Pe langa realizarea caii de rulare la doua benzi pe sens, proiectul prevede un pasaj peste DN 11 si calea ferata care duce spre Targu Secuiesc.

Ca pe autostrada pe tronsonul II

Pentru dublarea celui de al doilea tronson au fost 21 de oferte. Valoarea estimata a investitiei a fost de 118 milioane de lei, dar un cpnsortiu de firme Viarom Construct SA - Maxidesign SRL - Beta Cops SRl, a oferit un pret de 64 de milioane de lei. Dublarea tronsonului II care leaga DN 11, iesirea din Brasov spre Harman, de DN 13, iesirea din Brasov spre Targu-Mures este absolut necesara pentru ca pe Ocolitoare sa se poata circula in regim de autostrada.

Lucrarile la Ocolitoarea Brasovului au inceput d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro