Brasoveanca Luminita Piscoran a castigat medalia de au la Europenele de Biatlon

Brasoveanca Luminita Piscoran a castigat medalia de au la Europenele de Biatlon

Sportiva din Romania a fost urmata in clasament de austriaca Christina Rieder, la 20 de secunde si sase zecimi, care a avut doar trei focuri ratate, si rusoaica Ekaterina Iurlova, la 47 de secunde si 5 zecimi, care a ratat de sapte ori tinta.

acum 113 luni (30 Jan 2015)

Luminita Piscoran este pe locul 69 in clasamentul Cupei Mondiale in acest sezon. A terminat cei 15 kilometri de alergare si tragere in 46 de minute, 15 secunde si 7 zecimi. A ratat insa cinci din cele douazeci de tinte si a primit astfel cinci minute de penalizarel. Sportiva din Romania a fost urmata in clasament de austriaca Christina Rieder, la 20 de secunde si sase zecimi, care a avut doar trei focuri ratate, si rusoaica Ekaterina Iurlova, la 47 de secunde si 5 zecimi, care a ratat de sapte ori tinta. Cea mai buna clasare a venit in 2012, locul 26 la o proba de sprint la Oslo. De mentionat ca la Campionatele Europene nu participa favoritele la castigarea Cupei Mondiale cum ar fi finlandeza Kaisa Makarainen, primei bielorusa Daria Domraceva, sau ucraineanca Vali Semerenko.

Luminita Piscoran este nascuta pe 14 martie 1988, la Brasov, este legitimata la CS Dinamo Brasov din 1997, unde il are ca antrenor pe Gheorghe Stoian. Luminita a fost o junioare extraordinara si a mai obtinut medalii la Campionatele Europene si Mondiale in 2007 si 2008. Medalia de ieri este prima la senioare.

Dupa performanta excelenta a biatlonistei Luminita Piscoran, secretarul general al Federatiei Romane de Schi Biatlon, Puiu Gaspar, a declarat: "Asteptam acest rezultat. Conditiile de concurs au fost unele , cu un vant deosebit de puternic. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro