Brasov: PNL recunoaste blatul la alegerile locale

Secretarul general al PNL Braşov, Dragoş David, a anunțat că filiala locală le cere brașovenilor să il voteze pe George Scripcaru, candidat independent, fost PNL, și nu pe candidatul oficial al partidului Adrian Gabor.

acum 53 luni (2 Jun 2016)

Secretarul general al PNL Braşov, Dragoş David, a anunțat că filiala locală le cere brașovenilor să il voteze pe George Scripcaru, candidat independent, fost PNL, și nu pe candidatul oficial al partidului Adrian Gabor. De mai multă vreme, existau informații neoficiale, potrivit cărora candidatul oficial al PNL, Adrian Gabor, este de fațadă, iar liberalii il susțin pe Scripcaru, care nu poate candidat din partea PNL, avand probleme de natură penală și incălcand codul de integritate al partidului.

Citește aici ce alți candidați penali susține PNL pe furiș

Actualul primar al Braşovului, George Scripcaru, şi-a depus candidatura, el sperand să caştige cel de-al patrulea mandat, pentru prima dată ca independent. După fuziunea PNL-PDL, Scripcaru era favorit pentru a fi nominalizat de noul PNL, dar in luna februarie a fost trimis in judecată, fiind acuzat de luare de mită, abuz in serviciu şi instigare la tentativă la abuz in serviciu. PNL i-a retras oficial sprijinul pentru a respecta codul de integritate al partidului. Inițial, liberalii au apelat la președintele organizației municipale, Adrian Oprică, dar acesta nu a fost validat de conducerea centrală, din cauza rezultatelor slabe in sondaje. In cele din urmă, PNL l-a desemnat pe Adrian Gabor, vicepreședinte al Consiliului Județean, fost viceprimar PDL intre 2008 și 2012. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro