Branzoaicele, varianta munteneasca a placintei "Poale-n brau", dupa o reteta delicioasa de Radu Anton Roman

Branzoaicele, varianta munteneasca a placintei

Ingrediente aluat: -250 de grame de faina -70 de grame de unt -75 de grame de zahar -125 ml lapte -10 grame drojdie -2 oua -o lingurita de rom -un varf de cutit de sare -100 de grame de zahar pudra.

acum 40 luni (12 Mar 2016)

Daca in Moldova placinta este cunoscuta sub denumirea de Poale-n brau, gospodinele din Muntenia si Oltenia au numit branzoaice delicoasele placintele cu branza. Ingrediente aluat: -250 de grame de faina -70 de grame de unt -75 de grame de zahar -125 ml lapte -10 grame drojdie -2 oua -o lingurita de rom -un varf de cutit de sare -100 de grame de zahar pudra. Umplutura: -150 de grame branza de vaci -2 oua -coaja rasa de la o lamaie sau o portocala -150 de grame de telemea -50 de grame de zahar -vanilie Pasi de urmat: -se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut; -se oparesc doua linguri de faina cu lapte fierbinte; -se lasa la crescut (aproximativ 50 de minute); -se freaca galbenusurile intai cu sare, apoi cu zaharul pana se face o crema spumoasa; -se toarna plamadeala bine crescuta peste faina ramasa si se amesteca si galbenusurile, ceva lapte cald si albusul facut spuma; -se framanta aluatul, se adauga untul topit si restul de lapte. Cum se prepara umplutura: -se framanta branza cu ouale, zaharul, vanilia, coaja rasa de la o lamaie; -se dau la cuptor, la foc potrivit pana se rumenesc; ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro