BP ale Parlamentului: Romania trimite 50 de militari romani, in lupta contra Statului Islamic

121/2011 privind participarea fortelor armate la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman, solicit Parlamentului Romaniei sa aprobe participarea Armatei Romaniei, in anul 2016, exclusiv pe teritoriul Republicii Irak, la activitati de instruire a fortelor de securitate irakiene in cadrul Coalitiei Internationale anti-ISIL/Daesh, condusa de SUA, cu un efectiv total de pana la 50 de militari, cuprinzand instructori, personal de stat major si de sprijin din domeniile: forte speciale, informatii militare si forte terestre", se arata in solicitarea sefului statului.

acum 41 luni (11 Feb 2016)

In 2016, 50 de militari romani vor pleca la in Irak ca sa-i instruiasca pe militari, in cadrul Coalitiei anti-ISIL/Daesh, dupa ce Birourile Permanente ale Parlamentului au aprobat solicitarea presedintelui Iohannis, relateaza Agerpres. 121/2011 privind participarea fortelor armate la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman, solicit Parlamentului Romaniei sa aprobe participarea Armatei Romaniei, in anul 2016, exclusiv pe teritoriul Republicii Irak, la activitati de instruire a fortelor de securitate irakiene in cadrul Coalitiei Internationale anti-ISIL/Daesh, condusa de SUA, cu un efectiv total de pana la 50 de militari, cuprinzand instructori, personal de stat major si de sprijin din domeniile: forte speciale, informatii militare si forte terestre", se arata in solicitarea sefului statului.

Potrivit documentului, dupa consultarea in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, presedintele Iohannis a avizat participarea Armatei Romaniei, in anul 2016, cu un efectiv total de pana la 50 de militari, la activitati de instruire a fortelor de securitate irakiene in cadrul Coalitiei internationale anti-ISL. MApN va incheia memorandumul de intelegere cu partenerul american si cu alte state membre ale coalitiei care isi exprima dorinta de sprijin a fortelor romane in teatrul de operatii. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro