Botanistul Casei Regale Britanice, uluit de biodiversitatea Tarii Silvaniei. "Zona are un potential agroturistic urias"

Botanistul Casei Regale Britanice, uluit de biodiversitatea Tarii Silvaniei.

Botanistul a raspuns, astfel, invitatiei lansate de catre managerul Asociatiei de Dezvoltare Intracomunitara Salaj Plus, Laura Chirila, si a profitat de ocazie pentru a compara peisajele de aici cu cele pe care le-a explorat de atatea ori in satele sasesti. El a fost impresionat si de bucatele traditionale, care, spune el, dau un plus de valoare acestor meleaguri: "Aceasta zona, care probabil nu este suficient de vizitata - cu siguranta multi oameni din Marea Britanie nu au auzit de Salaj - are un potential agroturistic imens.

acum 30 luni (5 Jun 2017)

Aflat intr-o vizita de o saptamana in Romania, John Akeroyd, cunoscut drept botanistul Printului Charles si un apropiat al Casei Regale Britanice, a calatorit pe parcursul a doua zile prin Tara Silvaniei, pentru a observa indeaproape flora acestor meleaguri. El a fost fascinat de biodiversitatea zonei si a promis ca va reveni in Salaj, poate chiar insotit de catre mostenitorul coroanei britanice.

Botanistul a raspuns, astfel, invitatiei lansate de catre managerul Asociatiei de Dezvoltare Intracomunitara Salaj Plus, Laura Chirila, si a profitat de ocazie pentru a compara peisajele de aici cu cele pe care le-a explorat de atatea ori in satele sasesti. "Am fost placut surprins sa descoper peisaje bogate, comprabile cu cele din sudul Transilvaniei ori cu cele din Maramures", a spus Akeroyd luni, 5 iunie, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Zalau. Ghidat de specialistii Centrului de Cercetari Biologice din Jibou, britanicul a ajuns duminica in zona Jebucu, acolo unde in urma cu aproximativ trei ani a fost descoperita o zona unica in Romania, in care cresc peste 400 de specii de plante. Aceasta este, de altfel, una dintre ideile promovate de catre Fundatia ADEPT: "Am constatat ca zona are o identitate regionala bine definita, cu dealuri joase, dar abrupte, cu paduri, cu case traditionale si biserici din lemn, motiv pentru care s-ar preta foarte bine la ideile promovate de ADEPT. Si anume, sa se creeze o legatura intre fermieri, agroturism si produse alimentare de calitate".

El a fost impresionat si de bucatele traditionale, care, spune el, dau un plus de valoare acestor meleaguri: "Aceasta zona, care probabil nu este suficient de vizitata - cu siguranta multi oameni din Marea Britanie nu au auzit de Salaj - are un potential agroturistic imens. De altfel, botanistul britanic a precizat ca ii va vorbi printului de Wales despre minunatiile pe care le-a vazut in Tara Silvaniei.

John Ake... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro