Bosnia comemoreaza 20 de ani de la masacrul de la Srebrenica. Premierul sarb Aleksandr Vucici si Bill Clinton asista la ceremonii
Premierul sarb Aleksandar Vucici a fost atins la cap de o piatra aruncata de unul dintre participantii la ceremonia de comemorare a victimelor masacrului de la Srebrenica, relateaza agentia de presa sarba Tanjug, preluata de France Presse. Premierul sarb Aleksandar Vucici a fost nevoit sa fuga, sambata, sub protectia garzilor de corp, de la cimitirul memorial, dupa ce participanti la comemorarea a 20 de ani de la masacrul de la Srebrenita au aruncat cu pietre catre el, relateaza ziarul francez Ouest France in pagina electronica. Ministrul de interne sarb a calificat sambata drept "tentativa de asasinat" incidentul de la ceremonia organizata cu prilejul implinirii a 20 de ani de la masacrul de la Srebrenica, relateaza Reuters.
Premierul sarb Aleksandar Vucici a fost atins la cap de o piatra aruncata de unul dintre participantii la ceremonia de comemorare a victimelor masacrului de la Srebrenica, relateaza agentia de presa sarba Tanjug, preluata de France Presse.
Premierul sarb Aleksandar Vucici a fost nevoit sa fuga, sambata, sub protectia garzilor de corp, de la cimitirul memorial, dupa ce participanti la comemorarea a 20 de ani de la masacrul de la Srebrenita au aruncat cu pietre catre el, relateaza ziarul francez Ouest France in pagina electronica. Inconjurat de garzile de corp, premierul sarb a reusit sa paraseasca memorialul fugind, in timp ce organizatorii lansau apeluri la calm prin portavoce. "Delegatia condusa de Aleksandar Vucici a parasit ceremonia dupa un atac in cursul caruia prim-ministrul a fost atins de o piatra la cap si ochelarii sai au fost sparti", scrie Tanjug, care citeaza corespondentii de la Srebrenica.
Ministrul de interne sarb a calificat sambata drept "tentativa de asasinat" incidentul de la ceremonia organizata cu prilejul implinirii a 20 de ani de la masacrul de la Srebrenica, relateaza Reuters. La sosire, Vucici a fost huiduit pentru scurt timp de catre un grup de participanti la ceremonii, inainte de a intra pentru a semna cartea de condoleante.
Premierul sarb Aleksandar Vucici a acceptat sa participe la comemorare, dupa ce afirmase ca nu va participa daca Consiliul de Securitate al ONU adopta o rezolutie care califica masacrul de la Srebrenita drept genocid.
El i-a cerut presedintelui rus Vladimir Putin sa intervina, iar miercuri Rusia si-a exercitat dreptul de veto pentru a bloca rezolutia propusa de Marea Britanie. Pana in ziua de azi, 6.421 de victime descoperite si identificate au fost inhumate la Memorialul din Srebrenica, iar alte 230 in alte cimitire. Razboiul intercomunitar din Bosnia (1992-1995) s-a soldat cu circa 100.000 de morti si aproximativ 2 milioane de refugiati, adica aproape jumatate din populatia... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro