Borsul de tarate, gustosul ingredient din ciorbele romanesti care combate alcoolismul si previne infarctul

Borsul de tarate, gustosul ingredient din ciorbele romanesti care combate alcoolismul si previne infarctul

O cura cu bors de tarate curata corpul de toxine, tine la distanta bacteriile si virusurile, scade tensiunea arteriala, dar si nivelul de colesterol, ajuta la prevenirea trombozei si a infarctului miocardic, contribuind pozitiv in caz de boli neuropsihice (depresii, nevroze, stres, astenii), litiaze urinare (oxalice si fosfatice), tuberculoza, ulcer gastroduodenal, gastrite si diabet zaharat. Dupa ce hustele sunt gata, intr-o galeata sau oala, preferabil de lut, de aproximativ 10 litri se pun 600 grame de tarate de grau si 600 grame de malai, se umezesc cu putina apa rece, dupa care se adauga hustele.

acum 84 luni (18 Jan 2016)

Vitaminele B si PP, dar si enzime si acizi favorabili unei bune digestii se gasesc in borsul de tarate traditional.

O cura cu bors de tarate curata corpul de toxine, tine la distanta bacteriile si virusurile, scade tensiunea arteriala, dar si nivelul de colesterol, ajuta la prevenirea trombozei si a infarctului miocardic, contribuind pozitiv in caz de boli neuropsihice (depresii, nevroze, stres, astenii), litiaze urinare (oxalice si fosfatice), tuberculoza, ulcer gastroduodenal, gastrite si diabet zaharat. De asemenea, borsul este fortifiant, stimulent nervos si endocrin si ajuta digestia, fiind recomandat in special persoanelor care sufera de constipatie. Pentru un bun tonus, se bea cate o cana cu bors cu 15 minute inaintea fiecarei mese principale, timp de 20 de zile. In cazul problemelor cu ficatul sau cu bila, se bea pe stomacul gol, cu 15 minute inainte de masa, cate o cana de bors. O jumatate de lingurita de pulbere de pelin adaugata in cana de bors da un plus de eficienta terapiei. Cei care pierdeau sirul paharelor de alcool, iar a doua zi se trezeau mahmuri obisnuiau sa bea 1-2 litri de bors dintr-o data. Astfel, se combateau si simptomele mahmurelii, cum ar fi ameteala, durerea de cap, tremuraturile membrelor, senzatia de voma.

Cum se prepara borsul de casa

Ingredientul principal este reprezentat de drojdia de bors sau hustele. Acestea se obtin prin amestecarea intr-un recipient a 300 grame de tarate de grau si a 600 grame de malai, peste care se toarna putina apa pana cand compozitia se umezeste un pic. Se amesteca folosindu-se o lingura de lemn, apoi se acopera lasandu-se la caldura doua zile.

Dupa ce hustele sunt gata, intr-o galeata sau oala, preferabil de lut, de aproximativ 10 litri se pun 600 grame de tarate de grau si 600 grame de malai, se umezesc cu putina apa rece, dupa care se adauga hustele. Se amesteca din nou, iar in compozitie se pot adauga o crenguta de leustean si o felie sau doua de paine. Se a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro