Bomba cu ceas care poate distruge PSD

Parlamentul a respins cererea DNA de urmarire penala a lui Victor Ponta, iar premierul pare sa aiba emotii reduse si in privinta motiunii de cenzura a PNL. Din voturile valabil exprimate, 231 au fost pentru "proiectul de hotarare de respingere a cererii de incepere a urmaririi penale" a lui Victor Ponta , iar 120 de voturi au fost "impotriva". De la izbucnirea scandalului, presedintele Iohannis s-a intalnit de doua ori, la Cotroceni, cu premierul Ponta: luni - pentru discutia despre strategia de aparare, iar ieri - in cadrul sedintei CSAT.

acum 62 luni (10 Jun 2015)

Parlamentul a respins cererea DNA de urmarire penala a lui Victor Ponta, iar premierul pare sa aiba emotii reduse si in privinta motiunii de cenzura a PNL.

Votul de marti prin care Camera Deputatilor a respins solicitarea DNA a demonstrat ca raportul de forte din Parlament a ramas, in linii mari, acelasi fata de momentul in care Victor Ponta a pierdut alegerile prezidentiale. Din voturile valabil exprimate, 231 au fost pentru "proiectul de hotarare de respingere a cererii de incepere a urmaririi penale" a lui Victor Ponta , iar 120 de voturi au fost "impotriva". Chiar daca votul a fost secret, calculele si declaratiile oficiale ale liderilor politici arata ca PSD, UNPR, PC, PLR, dar si UDMR au votat in favoarea lui Victor Ponta.

Pentru premier, urmatorul hop va fi motiunea de cenzura, programata pentru vineri.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat pentru un site maghiar ca era mai bine daca premierul Victor Ponta ar fi renuntat acum la guvernare, intrucat mai devreme sau mai tarziu va ajunge in aceasta situatie, insa atunci daunele vor fi mult mai mari. Intrebat in legatura cu motiunea de cenzura a PNL, Kelemen Hunor a spus doar ca UDMR nu va vota impotriva acesteia. El a confirmat ca a avut o intalnire separata cu presedintele Iohannis, fara participarea premierului Ponta, inainte de reuniunea oficiala de la Cotroceni pe tema Strategiei Nationale de Aparare. Oprea a dat asigurari ca nu va trada coalitia, dar a evitat sa spuna daca la Cotroceni i s-a propus functia de premier.

"Poate sa mi se propuna si functia de imparat. Mi s-ar narui toata munca de ani de zile. Daca mi-am dat cuvantul, nu credeti ca e mai logic si normal sa ma tin de cuvant?

Cu o promisiune pe jumatate din partea UDMR si cu un refuz, cel putin pe moment, din partea UNPR, liberalii au sanse reduse sa darame Executivul. Sociologul Barbu Mateescu considera, insa, ca PSD a obtinut doar o victorie de moment si asistam la o criza care va avea efecte s... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro