Bolile perverse care apar daca porti pantofi cu toc. Cinci sfaturi de la medici ca sa scapi de durerea picioarelor

Bolile perverse care apar daca porti pantofi cu toc. Cinci sfaturi de la medici ca sa scapi de durerea picioarelor

Problemele de sanatate cauzate de incaltamintea cu toc inalt pornesc de la afectarea coloanei lombare, la formarea bataturilor, a degetelor incalecate si continuand cu slabirea tandoanelor si favorizarea aparitiei varicelor. Medicii nu recomanda nici trecerile de la pantofi cu toc foarte inalt (purtati in timpul saptamanii) la talpa plata (balerini sau tenisi) la sfarsit de saptamana. Un exercitiu simplu e acela de a ridica un creion de pe podea cu ajutorul degetelor de la picioare.

acum 60 luni (26 Mar 2016)

Purtati zilnic, pantofii cu toc pot afecta iremediabil sanatatea, avertizeaza medicii ortopezi. Problemele de sanatate cauzate de incaltamintea cu toc inalt pornesc de la afectarea coloanei lombare, la formarea bataturilor, a degetelor incalecate si continuand cu slabirea tandoanelor si favorizarea aparitiei varicelor.

Medicii nu recomanda nici trecerile de la pantofi cu toc foarte inalt (purtati in timpul saptamanii) la talpa plata (balerini sau tenisi) la sfarsit de saptamana. Aceste treceri bruste vor fi resimtite de oasele picioarelor si a coloanei si aparitia durerilor. Tranzitia de la toc inalt la talpa plata declanseaza fasciita plantara. In schimb, este recomandata alternarea zilnica a pantofilor pentru a da posibilitatea de relaxare a picioarelor si pentru a impiedica modificarea labei piciorului. In timp, incaltamintea cu toc afecteaza articulatiile coxofemurale si poate sa se ajunga pana la artroza soldului. Femeile supraponderale vor fi mai afectate de purtarea pantofilor cu toc decat cele cu greutate optima. Pantofii cu toc, fiind ingusti in partea din fata, favorizeaza aparitia monturilor, a degetelor incalecate, afectiuni ale nervilor piciorului, precum si a alte modificari dureroase sau inestetice.

Nu doar coloana lombara si degetele picioarelor au de suferit din cauza tocurilor. De exemplu, tendonul lui Ahile nu lucreaza atunci cand femeia poarta tocuri inalte si in timp se contract si se scurteaza, lcuru care duce la aparitia durerii in timpul mersului cu piciorul gol. Genunchii au mult de suferit pentru ca presiunea la nivelul lor creste cu peste 20%, lucru care poate duce la gonartroza.

Medicii ortopezi sunt de cu totul alta parere, sanatatea fiind mai presus de frumusete. Doctorii recomanda purtarea pantofilor cu toc doar ocazional, nicidecum zilnic mai ales daca fameia trebuie sa stea mult timp in picioare sau trebuie sa mearga mult pe jos. Nevins din California, SUA... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro