Bolile cu care ne intoarcem din concediu. Ce complicatii grave genereaza lipsa de igiena din hoteluri si pensiuni

Bolile cu care ne intoarcem din concediu. Ce complicatii grave genereaza lipsa de igiena din hoteluri si pensiuni

Alimentatia poate fi o alta sursa de probleme, foarte multi pacienti avand de tras in aceasta vara, dupa concediu, din cauza afectiunilor cauzate de nerespectarea regulilor de igiena in unitatile de alimentatie publica, salmonelozele fiind foarte frecvente. De asemenea, hepatita A este o alta afectiune pe care o putem contracta din aceleasi motive, de aceea este potrivit sa fim atenti la detalii si sa refuzam o vesela murdara sau sa ocolim localurile in care servesc chelneri la care observam unghii mari, neingrijite, leziuni cutanate etc. Pentru a ne feri de o parte din pericolele expuse aici, dar si de altele, o consultare cu medicul de familie, inainte de plecarea in concediu, este absolut necesara.

acum 87 luni (4 Sep 2017)

Despre cele mai frecvente boli contactate in concediu, am discutat cu medicul de familie Viorel Dumitrescu. Conditiile hoteliere sunt responsabile de acest aspect, de aceea ar fi potrivit sa nu facem economii in primul rand in privinta acestora si, pentru un pret mic, sa ne multumim cu orice.

La persoanele care au mai suferit de aceasta afectiune simptomele apar chiar dupa 2-3 zile. Pentru cei care contacteaza boala pentru prima data poate dura chiar si o luna pana cand apar roseata si mancarimile mai intai, indeosebi intre degete, dar care se pot extinde la nivelul intregului organism, mai putin zona fetei, ne explica medicul. La persoanele care s-au mai confruntat cu paduchii de cap simptomele apar chiar si dupa o saptamana, in timp ce pacientii care se confrunta pentru prima data cu aceasta problema le vor observa la un interval dublu de timp.

7 boli transmise de capuse

Capusele sunt un alt pericol in vacanta, pe langa temuta boala Lime putand transmite si alte boli. Dupa fiecare plimbare, medicul ne recomanda sa scuturam bine hainele si sa observam cu atentie daca vreunul dintre membrii familiei a fost intepat de capusa. Daca acest lucru s-a intamplat, este bine sa stim ca timp de 48 de ore pericolul de infectare este mai redus. Ce nicidecum nu trebuie sa facem este sa strivim capusa, riscul de infectie crescand. De asemenea, mai spune medicul, nu trebuie sa aplicam diverse substante la locul intepaturii. De regula, dupa o intepatura de capusa, daca medicul considera ca situatia o impune, se recomanda un antibiotic, tetraciclinele fiind preferate. Leptospirozele, cauzate de bacteriile pe care le contin dejectiile diverselor animale, sunt principalul pericol, poarta de intrare in organism fiind diverse plagi sau leziuni cutanate pe care le putem avea sau chiar mucoasele.

Banalul hranit al porumbeilor se poate transforma de asemenea intr-o aventura nedorita, porumbe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro