Bolile cele mai comune pe care le puteti lua de la animalul de companie. "Se pot transmite prin contact cu fecalele pisicii"

Bolile cele mai comune pe care le puteti lua de la animalul de companie.

Una dintre bolile pe care le puteti contacta de la animalul de companie este toxoplasmoza. Atentie la zgarieturi Boala zgarieturii de pisica si se transmite de la animal la animal prin intermediul puricilor.

acum 49 luni (9 Jun 2018)

Una dintre bolile pe care le puteti contacta de la animalul de companie este toxoplasmoza.

"Boala se poate transmite la oameni prin consumul de carne gratita insuficient sau prin contact direct cu fecalele pisicii. Este bine sa purtati manusi si sa va spalati foarte bine pe maini. Este insa foarte periculoasa in cazul femeilor insarcinate deoarece poate duce la marformatii grave ale fatului sau la avort spontan", spune medicul internist Florin Tudor.

Parazitii intestinali sunt cea mai comuna afectiune pe care o putem lua de la animalele de companie. Este foarte important sa va spalati pe maini, iar ca sa evitati situatia faceti deparazitare anuala a animalului de companie, indiferent daca este caine sau picica. Parazitii intestinali pot da peste cap sistemul digestiv, cauzeaza mancarimi ale pielii suparatoare si sunt destul de greu de depistat.

Atentie la zgarieturi

Boala zgarieturii de pisica si se transmite de la animal la animal prin intermediul puricilor. Boala duce la inflamatii ale pielii in zona afectata si la simptome asemanatoare gripei. Este foarte important sa curatati imediat zona unde ati fost zgariati de pisica cu apa si sapun si sa aplicati apoi putina betadina pentru dezinfectare.

Tot de la animalul de companie puteti lua si o ciuperca numita pecigine. "Aceasta ciuperca se ia foarte usor de la animalul de companie. Daca ajunge pe scalp poate cauza chelie temporara, iar la picioare distruge unghiile si pielea dintre degete. Daca observati astfel de simptome deparazitati animalul si mergeti la medic pentru a va recomanda un antifungic", mai spune medicul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro