Bolile care ne pot afecta personalitatea. Alzheimer si Parkinson ne pot schimba modul in care actionam

Bolile care ne pot afecta personalitatea. Alzheimer si Parkinson ne pot schimba modul in care actionam

Daca recunoaste ca avem o problema si cerem ajutorul unui medic cu siguranta putem depasi acest moment din viata noastra si ne putem bucura de momentele frumoase si putem aprecia fiecare zi indiferenta cat de buna sau cat de rea este.

acum 12 luni (13 Feb 2018)

O persoana relaxata, optimista, care priveste viata cu detasare, poate sa isi prelungeasca traiul in comparatie cu o persoana colerica, pesimista sau ostila. "Un stil de viata neadecvat ne afecteaza personalitatea si poate sa aiba legaturi cu afectiuni precum cardiopatia ischemica, hipertensiunea si tulburarile gastrice. Alzheimer sau Parkinson sunt afectiuni care ne pot afecta personalitatea si ne fac sa ne schimbam modul in care suntem obisnuiti sa actionam.

Bolile care ne afecteaza personalitatea:

- Alzheimer ne afecteaza gandirea, judecata, memoria, si ne facem sa ne simtim confuzi si sa ne schimbam modul cum reactionam.

- Scleroza multipla ataca nervii creierului si coloanei vertebrale si poate sa provoace probleme destul de grave, iar un pacient diagnosticat cu o astfel de boala poate sa ajunga chiar la imposibilitatea de a mai merge.

- Atacul cerebral poate sa ne schimbe personalitatea brusc si poate aparea pierderea rapida a rabdarii sau schimbari serioase de dispozitie.

Specialistii au mai precizat ca si depresia ne poate afecta personalitatea destul de mult, iar acest fenomen ajunge in fiecare latura a vietii noastre. Daca recunoaste ca avem o problema si cerem ajutorul unui medic cu siguranta putem depasi acest moment din viata noastra si ne putem bucura de momentele frumoase si putem aprecia fiecare zi indiferenta cat de buna sau cat de rea este. "Depresia ne afecteaza starea de spirit, dar si modul de gandire si de a lua unele decizii. Femeile simt lipsite de valoare, triste si vinovate, iar barbatii tind sa se simta obositi, iritati si suparati", a mai declarat Iuliana Patru, psiholog. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro