Bolile cardiace se agraveaza pe canicula. Ce masuri indica medicii cardiologi

Bolile cardiace se agraveaza pe canicula. Ce masuri indica medicii cardiologi

Persoanele care sufera de inima sunt afectate in mod direct de vremea caniculara. "Organismul nostru se simte confortabil la o temperatura de 20-27 de grade, cu o umiditate relativa de 35-60%.

acum 72 luni (27 Jun 2016)

Persoanele care sufera de inima sunt afectate in mod direct de vremea caniculara. "Organismul nostru se simte confortabil la o temperatura de 20-27 de grade, cu o umiditate relativa de 35-60%. Cand temperaturile cresc, corpul uman se simte stresat, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Pe de alta parte, cand o persoana are anumite patologii preexistente, precum: hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca, diverse aritmii, are patologie pulmonara, atunci sigur ca aceste fenomene de termoreglare devin mai dificile pentru organismul nostru si apare supraincalzirea.", explica dr. Alexandra Postu, medic primar cardiolog la Centrele de Excelenta ARES.

Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces la nivel mondial. Din aceasta pricina medicii cardiologi recomanda urmatoarele masuri:

1.Pacientii hipertensivi trebuie sa-si ajusteze in aceasta perioada tratamentul, in special tratamentul diuretic, care poate duce la o deshidratare accentuata. Evitarea abuzului de alcool si de cafea. O hidratare adecvata, minimum 2 litri de apa/ zi.

Si persoanele cu boli cronice care slabesc sistemul imunitar sunt vulnerabile la canicula. "Deci, pe o imunitate scazuta pot sa apara diverse infectii, atat la nivelul tegumentelor, cat si infectii ale tractului gastrointestinal.

Alte manifestari care pot aparea la nivel fizic si psihic din pricina temperaturilor extrem de ridicare sunt: irascibilitatea, lipsa concentrarii, tulburari ale somnului, cresterea pulsului, aparitia palpitatiilor si scaderea tensiunii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro