Boierii cei mai rai din perioada domniei lui Matei Basarab. "Era om indracit si fara de rusine si iubitor a varsa sangele"

Boierii cei mai rai din perioada domniei lui Matei Basarab.

Ca domnind Matei voda foarte bine si cu pace si facand multe bunatati, pana la 16 ani din domnia lui, precum scrie inapoi, la a lui istorie, iar diavolul neiubitorul de neamul omenesc, cercand, precum iaste obiciuit, ca sa strice numele acelui domn bun, gasit-au dar pe aceste 2 vase rele.

acum 51 luni (9 May 2018)

"Aicea semnam povestea a unor boiari rai, ce au fost in zilele lui Matei voda, anume Ghinea vistierul, ce i-au zis Tucala si Radul armasul, ce i-au zis Varzariul. Ca domnind Matei voda foarte bine si cu pace si facand multe bunatati, pana la 16 ani din domnia lui, precum scrie inapoi, la a lui istorie, iar diavolul neiubitorul de neamul omenesc, cercand, precum iaste obiciuit, ca sa strice numele acelui domn bun, gasit-au dar pe aceste 2 vase rele.

Ca Ghinea era grec, lacatar, de la Rumele, si inca de mic isi dobandi aceasta porecla, ce-i zic Tucala, adeca olariu. Asa zicea si acel Ghine, ca incotro-i va fi voia, intr-acolo va invarti roata si va lua plata. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro