Bogdan Olteanu, fostul viceguvernator BNR, vrea sa scape de arestul la domiciliu

Bogdan Olteanu, fostul viceguvernator BNR, vrea sa scape de arestul la domiciliu

Acuzatiile procurorilor Bogdan Olteanu este acuzat de DNA ca, in perioada iulie-noiembrie 2008, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la Sorin Ovidiu Vintu suma de un milion de euro si sprijin electoral in schimbul numirii lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

acum 44 luni (11 Aug 2016)

Nemultumiti de sentinta au fost si procurorii DNA care-l acuza de fostul presedinte al Camerei Deputatilor ca ar fi primit un milion de euro si sprijin electoral de la Sorin Ovidiu Vintu, in schimbul unor demersuri la membri ai Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu, in 2008, in functia de guvernator al Deltei Dunarii. Acuzatiile procurorilor

Bogdan Olteanu este acuzat de DNA ca, in perioada iulie-noiembrie 2008, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la Sorin Ovidiu Vintu suma de un milion de euro si sprijin electoral in schimbul numirii lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Olteanu este in arest la domiciliu din 29 iulie, iar la 1 august a demisionat din functia de viceguvernator al BNR.

Anchetatorii arata, in referatul prin care au cerut instantei supreme arestarea preventiva, ca pe 31 iulie 2008, Bogdan Olteanu, atunci presedinte al Camerei Deputatilor, a mers in Delta Dunarii, insotit de o alta persoana, care a intermediat discutia cu omul de afaceri.

In schimbul folosirii influentei sale pentru numirea in postul de guvernator al rezervatiei Delta Dunarii, Olteanu a cerut un milion de euro pe care urma sa-i primeasca in numerar, sustin procurorii. Transferul banilor ceruti de Bogdan Olteanu ar fi fost facut dintr-un cont bancar deschis in Cipru intr-unul din Bulgaria, deschis de o firma inregistrata in Delaware, Statele Unite.

Un alt folos necuvenit primit de Olteanu ar fi constat in servicii de consultanta in campania electorala din 2008 pentru alegerile parlamentare. Concret, compania de cercetare de piata Insomar, ce ii apartinea lui Vintu i-ar fi pus la dispozitie lucrari de analiza politica si sondaje de opinie.

Liviu Mihaiu a fost numit, in septembrie 2008, de catre premierul de atunci, Calin Popescu-Tariceanu, in functia de guvernator al rezervatiei naturale Delta Dunarii, post pe care l-a ocupat pana in februarie 2009. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro