Bogdan Diaconu, noul Vadim: "Daca romanii ar fi stiut ca a fi parte a UE inseamna a fi slugile prost platite si batjocorite ale Europei, cred ca ar fi avut o alta opinie" | "Vremea intrebarilor" cu Robert Turcescu

Bogdan Diaconu, noul Vadim:

Dimpotriva, periculos este sa uitam ca suntem romani, ca avem o istorie, ca avem un trecut, si sa acceptam ceea ce spun altii despre noi, cum ca am venit aici in Evul Mediu de aiurea si nu avem niciun drept asupra acestui pamant.

acum 60 luni (5 Dec 2015)

Si-a facut un partid botezat Romania Unita si spera sa prinda un curent de opinie similar cu cel care a urcat-o de ceva vreme pe Marine Le Pen in scorurile politicii franceze. E adevarat, il ajuta si evenimentele: la o zi de la "scandalul teroristului din secuime", Diaconu a depus la Parlament un proiect legislativ prin care cere scoaterea UDMR in afara legii.

- Robert Turcescu: Intr-un context politic global in care lumea se teme de xenofobie, rasism si mesaje politice radicale, dumneavoastra conduceti un partid cu accente nationaliste care se bate cu UDMR.

- Bogdan Diaconu: Partidul Romania Unita nu este o formatiune cu "accente nationaliste", ci un partid nationalist suta la suta, suntem mandri de acest lucru si o declaram raspicat. Incercarea de a echivala nationalismul cu extremismul este insa o greseala, nationalismul a facut posibila realizarea Romaniei reintregite la 1918 si este "vinovat" pentru toate momentele glorioase ale istoriei romanilor. Daca am aplica grilele actuale, romanii nu ar fi trebuit sa-si declare Independenta la 1877, nici sa realizeze Unirea Mica sau Marea Unire ca nu cumva sa dea dovada de nationalism. Dimpotriva, periculos este sa uitam ca suntem romani, ca avem o istorie, ca avem un trecut, si sa acceptam ceea ce spun altii despre noi, cum ca am venit aici in Evul Mediu de aiurea si nu avem niciun drept asupra acestui pamant. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro