Bogdan Aurescu: Demersurile pentru crearea Curtii internationale impotriva terorismului ar trebui reluate mai activ

Bogdan Aurescu: Demersurile pentru crearea Curtii internationale impotriva terorismului ar trebui reluate mai activ

"Am reiterat in numele presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, si al Administratiei Prezidentiale condamnarea ferma din partea Romaniei fata de actele teroriste abominabile care au avut loc in Spania saptamana trecuta, acte teroriste care, din pacate, au produs 14 morti, peste 100 de raniti, inclusiv, iarasi, din pacate, si cetateni romani printre raniti.

acum 63 luni (21 Aug 2017)

"Am reiterat in numele presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, si al Administratiei Prezidentiale condamnarea ferma din partea Romaniei fata de actele teroriste abominabile care au avut loc in Spania saptamana trecuta, acte teroriste care, din pacate, au produs 14 morti, peste 100 de raniti, inclusiv, iarasi, din pacate, si cetateni romani printre raniti. Am exprimat, de asemenea, solidaritatea Romaniei fata de poporul spaniol si fata de autoritatile spaniole, precum si hotararea ferma a Romaniei de a continua cooperarea stransa cu Spania si cu celelalte state europene implicate in combaterea fenomenului terorist", a afirmat Bogdan Aurescu.

El a reiterat "urarile de insanatosire grabnica pentru cei raniti si sentimentele de compasiune pentru familiile victimelor si de incurajare pentru familiile celor raniti".

"De asemenea, am reamintit faptul ca, impreuna cu Spania, in 2015, am lansat o initiativa de creare a unei Curti internationale impotriva terorismului si discutand chiar si acum cu insarcinatul cu afaceri al ambasadei Spaniei, am stabilit impreuna sa reluam demersurile si mai activ pentru ca aceasta initiativa sa fie realizata", a completat consilierul prezidential.

El a sustinut ca "fenomenul terorist in Europa, si nu numai, este in crestere de amplitudine si de frecventa, ceea ce necesita fara indoiala un efort sporit de coordonare, de cooperare la nivel european si international in acest domeniu".

La remarca presei, care i-a spus ca Liviu Dragnea a lansat o invitatie ca ar fi bine sa se aseze la masa toti oficialii romani ca sa discute daca e nevoie de o modificare legislativa in privinta terorismului, consilierul prezidential a precizat ca, in cazul in care va exista o propunere concreta, seful statului o va analiza si va lua deciziile care se impun. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro