Boala de care sufera Basescu si care poate explica reactiile fostului presedinte

Dependent de oamenii care il faceau sa se simta puternic, de sistemul care ii raspundea la comenzi, de informatiile pe care le primea, de importanta care i se dadea, fostul presedinte s-a izolat si, treptat, s-a rupt de realitate. Se simte tradat de servicii, de procurorii-sefi, de judecatorii de la Inalta Curte, de toti cei care au permis anchetarea prietenilor lui politici si, mai ales, de cei care au lucrat pentru arestarea Elenei Udrea.

acum 59 luni (8 Apr 2015)

Dependent de oamenii care il faceau sa se simta puternic, de sistemul care ii raspundea la comenzi, de informatiile pe care le primea, de importanta care i se dadea, fostul presedinte s-a izolat si, treptat, s-a rupt de realitate.

Nu poate accepta ca cei care au primit grade atat de inalte datorita lui sau au ajuns in pozitii importante fiindca el a mizat pe potentialul lor ii intorc spatele si il abandoneaza la greu. Se simte tradat de servicii, de procurorii-sefi, de judecatorii de la Inalta Curte, de toti cei care au permis anchetarea prietenilor lui politici si, mai ales, de cei care au lucrat pentru arestarea Elenei Udrea. Simte ca toate firele duc spre compromiterea lui totala si nu se poate impaca cu ideea ca intregul sistem care il apara, il cocolosea, ii canta in struna, pana acum cateva luni, il arunca dintr-o data in gol, fara nicio plasa de siguranta.

Poate ca intr-adevar unii i-au incurajat slabiciunea pentru Elena Udrea, vulnerabilizandu-l cu intentie, asa cum altadata altii (sau aceiasi) s-au folosit de lacomia lui Adrian Nastase pentru a-l scoate din joc sau cum, si mai inainte, oamenii din jurul lui Emil Constantinescu au lucrat la decredibilizarea lui prin implicarea fiului acestuia in "afacerea Tigareta".

E greu de crezut ca Traian Basescu nu fusese totusi avertizat, din interiorul sistemului, din afara lui si chiar de prieteni din capitalele unor state aliate, ca prezenta Elenei Udrea in preajma lui este nociva. Ca sistemul ei de relatii politice si de afaceri il pune pe seful statului roman intr-o pozitie inacceptabila, ca informatiile la care ea poate avea acces cu ajutorul lui pot ajunge in zone riscante si ca, in general, el poate pierde totul pe mana ei.

Fostul presedinte era, insa, prea increzator in puterea lui pentru a mai asculta sfaturile altora si prea arogant pentru a se mai gandi ca, la un moment dat, ceea ce face se poate intoarce impotriva lui. Apoi, experienta traita i se urca la cap: incepe sa-... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro