Boala Alzheimer afecteaza si persoanele sub 65 de ani. Care sunt simptomele in cazul pacientilor tineri

Boala Alzheimer afecteaza si persoanele sub 65 de ani. Care sunt simptomele in cazul pacientilor tineri

Poate aparea si la persoanele de 40 de ani si, in ultimul timp, tendinta inregistrata este aceea de scadere a varstei la care afectiunea este diagnostcata.

acum 96 luni (13 Jul 2016)

5% din pacientii diagnosticati cu aceasta afectiune neurodegenerativa au varste sub 65 de ani, potrivit webmd.com. In 2015, 3,5 milioane de americani erau diagosticati cu Alzheimer, fiind a sasea cauza de deces, din care 200.000 avea varste sub 65 de ani.

Alzheimer este o boala progresiva si ireversibila care afecteaza neuronii si provoaca pierderea memoriei si a capacitatii de judecata. Poate aparea si la persoanele de 40 de ani si, in ultimul timp, tendinta inregistrata este aceea de scadere a varstei la care afectiunea este diagnostcata.

Poate fi vorba despre o schimbare de comportament sau de dispozitie, o schimbare a modului de gandire si analiza, mai spune acesta. El ii indeamna pe pacienti sa nu ezite in consultarea unui medic de specialitate si in urmarea cu strictete a tratamentului prescris de acesta. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro