BN 24: In spatele lui Doru Tulus, procurorul demis de Laura Codruta Kovesi, s-ar afla afaceristi si servicii secrete din Bulgaria si din Rusia

Doru Tulus este prezentat de postul tv Kanal 3 in Bulgaria drept "procurorul minune" care arunca in aer lupta anticoruptie din Romania, cel care dezvaluie cum Laura Codruta Kovesi comanda dosare si arestari fara probe, informeaza, sambata, site-ul BN 24. Ma astept la o cerere de arestare in viitorul apropiat Vineri seara, Doru Tulus a acuzat, intr-o emisiune difuzata pe postul Romania Tv, detinut de Sebastian Ghita, fost deputat fugit din Romania, cu mai multe dosare penale, ca se asteapta "la orice", inclusiv la o cerere de arestare pe numele sau, in viitorul apropiat.

acum 37 luni (22 Jul 2017)

Doru Tulus este prezentat de postul tv Kanal 3 in Bulgaria drept "procurorul minune" care arunca in aer lupta anticoruptie din Romania, cel care dezvaluie cum Laura Codruta Kovesi comanda dosare si arestari fara probe, informeaza, sambata, site-ul BN 24.

Potrivit acestui site, jurnalistii bulgari de la Kanal 3 au venit in Romania, acasa la Tulus, ca sa filmeze cu acesta un interviu - fluviu despre DNA si Kovesi.

In paralel, Traian Basescu a fost intervievat de acelasi post tv din Bulgaria, si interviul sau a fost pe larg difuzat ca un preambul la cel cu Tulus, in 20 iulie. Nu i s-a impus nimanui sa faca testul poligraf

Postul Kanal 3 este condus de Apostol Apostolov, absolvent de studii in limba rusa la Facultatea de filologie bulgara si rusa.

Pe de alta parte, postul Kanal 3 a intrat in 2013 in atentia controversatului politician Delian Peevski - un oligarh bulgar care detine in prezent 20 de marci de presa in Bulgaria si monopolul distributiei pe cablu in tara vecina. Delian Peevski a fost in 2013 numit la conducerea serviciului de informatii din Bulgaria, generand uriaste proteste de strada din cauza conexiunilor lui politice si de afaceri.

In schimb, in luna martie 2017, Laura Codruta Kovesi a fost invitata in Bulgaria sa prezinte modelul DNA in fata autoritatilor din Bulgaria, in contextul in care tara vecina era, asa cum este si astazi, data ca exemplu negativ in UE la capitolul coruptie. Citeste si: Jurnalista Sorina Matei critica dur mandatul lui Kovesi: "Vinovati pentru distrugerea anticoruptiei sunt oameni din DNA, SRI, magistrati si politicieni"

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa revoce din functie doi procurori, pe Doru Tulus si Mihaiela Moraru-Iorga, pe motiv ca nu mai respecta codul deontologic.

La jumatatea lunii iunie, au fost difuzate mai multe inregistrari audio in care ar fi ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro