Blue Air vrea sa cumpere sase avioane 737 MAX si sa inchirieze alte 12

Blue Air vrea sa cumpere sase avioane 737 MAX si sa inchirieze alte 12

Comanda plasata catre Boeing, cat si aeronavele aditionale contractate de la partenerul nostru strategic Air Lease Corporation, urca la 20 de aeronave ultra-moderne angajamentul pe care Blue Air il ia in interesul sigurantei, confortului pasagerilor companiei, dar si a protejarii mediului inconjurator", a declarat directorul general al Blue Air, Gheorghe Racaru, preciyand ca modelul Boeing 737 MAX va permite companiei Blue Air sa zboare spre destinatii noi si pe distante mai mari.

acum 80 luni (20 Jun 2017)

Blue Air a facut marti, oficial, o comanda ferma pentru sase avioane 737 MAX, anuntand ca isi pastreaza dreptul de a mai cumpara alte doua astfel de aeronave in aceleasi conditii, arata news.ro. Astfel, compania a devenit primul operator de Boeing 737 MAX din Romania. In plus, Blue Air va inchiria alte doisprezece Boeing 737 de la Air Lease Corporation, partenerul cu care a inceput in acest an colaborarea.

Blue Air opereaza in prezent cu 29 de aeronave Boeing 737.

"Sustinuti de parteneriatul cu Boeing, Blue Air are o lunga si bogata istorie in operarea celui mai vandut model de avion scurt/mediu-curier, Boeing 737. Comanda plasata catre Boeing, cat si aeronavele aditionale contractate de la partenerul nostru strategic Air Lease Corporation, urca la 20 de aeronave ultra-moderne angajamentul pe care Blue Air il ia in interesul sigurantei, confortului pasagerilor companiei, dar si a protejarii mediului inconjurator", a declarat directorul general al Blue Air, Gheorghe Racaru, preciyand ca modelul Boeing 737 MAX va permite companiei Blue Air sa zboare spre destinatii noi si pe distante mai mari.

Potrivit acestuia, avionul 737 MAX a inregistrat cele mai rapide vanzari din istoria companiei Boeing, acumuland peste 3.700 de comenzi, de la 87 de clienti din intreaga lume.

Modelul 737-800 este una dintre aeronavele cele mai bine vandute ale familiei Next Generation 737-800, cea mai avansata din punct de vedere tehnologic din familia avioanelor scurt/mediu-curier.

In anul 2016, Blue Air a devenit cea mai mare companie aeriana romaneasca, depasind in premiera compania de stat Tarom dupa numarul de pasageri transportati. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro