Blocajele mintii ne imbolnavesc. Psiholog: "Factorul emotional trebuie luat in calcul la declansarea unei boli"

Blocajele mintii ne imbolnavesc. Psiholog:

Emotiile care ne imbolnavesc Creierul este responsabil de instinctele noastre si are rolul de a evalua o situatie in functie de gradul de periculozitate, apoi sa fuga si sa lupte. Grijile ne pun in incapacitatea de a ne controla viata asa cum trebuie, acestea fiind destructive pentru intregul nostru corp si ne pot da indigestii si probleme de ordin psihologic, precum depresia.

acum 99 luni (12 Apr 2016)

Gandurile pe care le avem si pe care le mentinem in atentia noastra ne determina actiunile, rezultatele, pe scurt, viata. Daca ne dorim un alt stil de viata, mai multa bunastare in diverse planuri sau orice altceva, este important sa observam ce fel de ganduri si trairi intretinem cu privire la acel subiect, spun specialistii. Foarte important este sa scapam de temeri, acestea fiind responsabile de multe dintre bolile noastre.

Emotiile care ne imbolnavesc

Creierul este responsabil de instinctele noastre si are rolul de a evalua o situatie in functie de gradul de periculozitate, apoi sa fuga si sa lupte. Frica este un tipar emotional, insa psihologii au demonstrat de-a lungul timpului ca putem sa ne eliberam de aceasta, deoarece in adancul nostru se gasesc resursele necesare pentru insanatosire.

Grijile ne pun in incapacitatea de a ne controla viata asa cum trebuie, acestea fiind destructive pentru intregul nostru corp si ne pot da indigestii si probleme de ordin psihologic, precum depresia.

Un impact negativ il au si regretele, ostilitatea si sentimentul de vina.

"In evaluarea posibilelor cauze ce au contribuit la declansarea unei boli este important de luat in calcul si factorul emotional. In cazul nostru, pentru ca mai avem si un cortex frontal cu care putem gandi, rationa, de multe ori frica nu isi are sens, dar tiparul este acolo in fundal. Insa noile cercetari in domeniul psihologiei ne arata ca putem sa ne eliberam cu totul de frici, iar tehnici precum sunt descrise in cartea cu acest titlu, scrisa de doctorul David Hawkins, sau in cartea .

Ecoul evenimentelor in sufletul nostru

Felul in care gandim, precum si emotiile celor din jur, au impact asupra inimii pana la punctul in care putem sa ne producem un atac de cord, spun specialistii.

"Ceea ce traim poate fi perceput diferit de fiecare din noi si cum reactionam este in functie... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro