Blestemul SMURD Iasi a lovit identic dupa 10 ani de la cea mai mare tragedie: elicopter prabusit, patru morti: "Mama, ia-ti pastile, ca a murit Liliana"

Blestemul SMURD Iasi a lovit identic dupa 10 ani de la cea mai mare tragedie: elicopter prabusit, patru morti:

La mai putin de un an de la primul zbor de salvare de la Iasi, colectivul SMURD de aici a trecut prin cea mai grea incercare. Pe o vreme geroasa de ianuarie, echipajul de pe elicopterul Eurocopter 135, format din pilotul Valentin Stanescu (37 de ani), copilotul Augustin Toma (34 de ani), medicul Liliana Puiu (37 de ani) si asistenta Mioara Hauta (30 de ani), s-a indreptat spre aeroport pentru a efectua zborul de incalzire al elicopterului cu care salvau vieti.

acum 46 luni (2 Jun 2016)

Tragedie la SMURD Iasi, dupa ce un elicopter plecat spre o interventie medicala in Basarabia s-a prabusit joi, 2 iunie, pe raza localitatii Haragas, din Republica Moldova. Aparatul de zbor se afla in dotarea SMURD Iasi din 2012.

Aparatul de zbor a disparut de pe radar la ora 14.00. Elicopterul s-a prabusit la 100 de metri de padure", a declarat, Liliana Puscasu, ofiter de presa DSE Moldova. Potrivit acesteia, elicopterul se intorcea de la Chisinau si urma sa mearga la Cahul, pentru a prelua un alt pacient. La mai putin de un an de la primul zbor de salvare de la Iasi, colectivul SMURD de aici a trecut prin cea mai grea incercare. Obisnuiti sa salveze oameni aflati la limita dintre viata si moarte, medicii de la SMURD Iasi nu au reusit sa reporneasca inimile propriilor colegi care au pierit dupa ce elicopterul in care se aflau s-a prabusit. Pe o vreme geroasa de ianuarie, echipajul de pe elicopterul Eurocopter 135, format din pilotul Valentin Stanescu (37 de ani), copilotul Augustin Toma (34 de ani), medicul Liliana Puiu (37 de ani) si asistenta Mioara Hauta (30 de ani), s-a indreptat spre aeroport pentru a efectua zborul de incalzire al elicopterului cu care salvau vieti.

Dupa mai putin de 10 minute de la decolare, aparatul s-a prabusit si toti cei patru salvatori au murit. Luni, 9 ianuarie 2006, era ultima zi de activitatea la Iasi pentru cei doi piloti detasati aici pentru misiuni pe elicopterul SMURD. Urmau sa revina acasa, la Bucuresti, la familiile lor si apoi sa fie detasati in alte misiuni, in tara. In aceeasi zi, medicul de pe elicopter isi inlocuise o colega. Liliana, Lala cum ii spuneau colegii, voia sa mearga ziua urmatoare, cand era de garda, in vizita la un frate. Niciunul dintrei ei nu a mai apucat insa sa fie alaturi de oamenii dragi. Tinusem raportul de garda si am primit un telefon prin care am fost intrebata daca stiu ceva, daca este posibil sa se fi prabusit elicopterul. Atunci medicul sef SMURD, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro