Blestemul nuntilor de sute de mii de euro. Ce s-a ales de interlopii care sfidau intreaga tara cu aur si masini de lux

Blestemul nuntilor de sute de mii de euro. Ce s-a ales de interlopii care sfidau intreaga tara cu aur si masini de lux

Nuntile organizate de liderii comunitatilor de romi din Iasi au uluit intreaga tara in special prin bogatiile afisate de organizatori. La finele anului trecut, cel care a pus banii pentru acea nunta, Ferdinant Stanescu (foto jos), bulibasa din Grajduri, a fost retinut de DNA pentru trafic de influenta dupa ce a primit 12.000 de euro de la rudele unui afacerist, promitandu-le ca poate interveni pe langa judecatori si procurori pentru a obtine o solutie bune.

acum 70 luni (19 Feb 2016)

Nuntile organizate de liderii comunitatilor de romi din Iasi au uluit intreaga tara in special prin bogatiile afisate de organizatori. Aparent fara surse de venit, cel putin nu la vedere, liderii acestor comunitati au organizat evenimente de acest gen in care opulenta a fost cuvantul de baza. Masini de lux, kilograme de aur sau bani aruncati in cei mai vestiti lautari din Romania au fost printre ingredientele ce nu au lipsit de la aceste nunti.

Primul eveniment notabil de acest gen a avut loc in toamna anului 2011, atunci cand, la Iasi, cel supranumit "Printul tiganilor", pe numele sau Cosmos Tanase, isi insura fiul in cadrul unui eveniment la care participa spuma lumii interlope din tara. Nas de cununie a fost atunci Adrian Minune, cel care a venit la Iasi cu un bolid marca Ferrari si reprosa presei, intr-o declaratie, ca ii numeste pe nedrept "interlopi" pe membrii clanul lui Cosmos Tanase.

Cateva luni mai tarziu dupa nunta despre care s-a spus ca a costat un cateva sute de mii de euro, Cosmos Tanase era retinut de DIICOT intr-o ancheta de trafic de droguri. Cosmos era acuzat ca intermediase aducerea a aproape un kilogram si jumatate de cocaina la Iasi, el pledand nevinovat de la inceputul pana la finalul procesului. Imaginile cu salbele grele cu monede de aur la participantilor la nunta fiicei bulibase faceau la acel moment inconjorul internetului. Rochia miresei de atunci a fost cumparata din Dubai, cu 3.000 de euro, iar mirii au primit cadou de la parinti doua masini si o casa.

La finele anului trecut, cel care a pus banii pentru acea nunta, Ferdinant Stanescu (foto jos), bulibasa din Grajduri, a fost retinut de DNA pentru trafic de influenta dupa ce a primit 12.000 de euro de la rudele unui afacerist, promitandu-le ca poate interveni pe langa judecatori si procurori pentru a obtine o solutie bune. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro