Blestemul faraonilor. Prin ce OROARE trec adolescentele din Egipt

Intr-o zi caniculara, o fetita de 10 ani era tintuita la pamant de mama si bunica ei, care nu se lasau induplecate de strigatele si lacrimile ei. Mutilarea genitala - de la lama de ras,la interventie medicala Forma obisnuita de mutilare genitala (FGM) este tipul 1, indepartarea partiala sau completa a clitorisului - ceea ce au indurat Mona Mohamed si surorile ei. In adolescenta, Mona, acum in varsta de 47 de ani, si-a intrebat mama de ce este atat de importanta circumcizia. Peste 90% din numarul de femei egiptene maritate, cu varste cuprinse intre 15 si 49 de ani, au fost supuse FGM, potrivit unui raport guvernamental publicat in luna mai 2015, citat de CNN.

acum 95 luni (4 Jul 2015)

Intr-o zi caniculara, o fetita de 10 ani era tintuita la pamant de mama si bunica ei, care nu se lasau induplecate de strigatele si lacrimile ei. M-au legat la pamant, mama de o mana, iar bunica de cealalta", a povestit Mona Mohamed despre momentul in care a fost mutilata genital. In timp ce se zbatea pe podea, tintuita de familie, un doctor a anesteziat-o. Mona a primit o guma de mestecat care sa ii distraga atentia pana la lesin.

Mutilarea genitala - de la lama de ras,la interventie medicala

Forma obisnuita de mutilare genitala (FGM) este tipul 1, indepartarea partiala sau completa a clitorisului - ceea ce au indurat Mona Mohamed si surorile ei.

Insa, Mona a fost norocoasa, in comparatie cu surorile ei, pentru ca interventia i-a fost facuta de un medic. Surorile ei au fost mutilate de o moasa fara pregatire medicala, cu ajutorul unei lame de ras, care le-a acoperit ranile cu praf, pentru a opri sangerarea.

In adolescenta, Mona, acum in varsta de 47 de ani, si-a intrebat mama de ce este atat de importanta circumcizia. "De obicei, fetele de varsta ta devin .

Din anul 2008, mutilarea genitala a fost scos in afara legii in Egipt, dar practica nu a fost eradicata in societate, intrucat multi oameni cred ca mutilarea fetelor este o forma de a le "purifica" si de a le face apte pentru casatorie. Sarbatoareau si faceau schimb de cadouri. Asa ca pentru ei, sa le spui ca aceasta este o infractiune sau un pacat inseamna sa confrunti foarte multe credinte si norme sociale", a explicat reprezentantul Natiunilor Unite, Jaime Nadal-Roig.

"Il urasc pe barbatul care mi-a facut asta"

"Este o traditie. Il urasc pe barbatul care mi-a facut asta", a marturisit Sarah Abulaziz Mohamed, care a fost mutilata la varsta de 12 ani, in satul ei, Mansour.

Sarah are acum 40 de ani si are doua fiice.

Oroare din vremea faraonilor

Mutilarile genitale ale fetelor sunt intalnite in Egipt inca din vremea faraon... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro