Blestemele: simple sugestii negative sau forte malefice care ne distrug viata? "Au puteri care pot duce chiar si la moarte"

Blestemele: simple sugestii negative sau forte malefice care ne distrug viata?

Copilul care a fost blestemat de tatal sau mama sa, iar parintii lui nu s-au spovedit, astfel incat nu au primit dezlegare de la blestem, ar putea fi atins foarte usor. Preotii spun ca aceste blesteme nu se lipesc, insa cei care fac aceasta nu raman fara de pacat "Dumnezeu cand a creat lumea a facut si ingerii. Daca omul nu stie, nu cunoaste sau nu crede in acel blestem, nu se intampla nimic.

acum 62 luni (3 May 2015)

Multi dintre romani cred in forta blestemelor, iar in popor se spune ca cele mai grele rele blesteme sunt cele ale parintelui asupra copilului. Copilul care a fost blestemat de tatal sau mama sa, iar parintii lui nu s-au spovedit, astfel incat nu au primit dezlegare de la blestem, ar putea fi atins foarte usor. Sunt oameni care ajung sa se sinucida, sa nu mai suporte lumina sau iubirea celor din jur, sa nu mai suporte pe nimeni.

Copiii pot ajunge sa nu se casatoreasca sau sa le mearga rau in casnicie din cauza blestemelor parintilor. Acele injuraturi si blesteme asupra copiilor, daca nu sunt dezlegate de catre preot cand sunt in viata parintii, pot produce foarte mari necazuri asupra copiilor. Dincolo de mormant nu mai poate face nimeni acea dezlegare, mai spune preotul.

"Sa nu judecati niciodata sau sa injurati. Nu se stie niciodata in ce ceas graiti cuvantul sau expresia asupra celui drag. Ne trezim ca nu avem spor, noroc, pentru ca nu ne gandim la Dumnezeu", spune parintele Roman Pintea din Oradea.

Taina Sfintei Spovedanii facuta atat de parinti, cat si de copii este remediul cel mai eficient impotriva blestemelor.

Parintele Roman Pintea-sursa foto-ebihoreanul.ro

"Blestemele vin de la generatiile din urma. Sunt multe persoane care se ocupa cu facerea de rau si pana nu-si lasa urmasul cu coada nu pot inghiti paharul mortii.

Multi folosesc cuvintele: "arde-l-ar focul" sau "manca-l-ar moartea" ca si cum ar zice: "buna ziua". Obisnuinta ii face sa nu se mai sfiasca de greutatea blestemului. "Si nu a voit blagoslovenia si se va departa de la dansul! Si s-a imbracat cu blestemul ca si cu o haina si a intrat ca apa in matele lui si ca untul de lemn in oasele lui. Apostol Pavel porunceste crestinilor: "Binecuvantati si nu blestemati!

Sunt unii care rostesc cuvinte de blestem si de afurisenie, in chip de gluma,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro