Blaga pune UDMR sa aleaga: PNL sau PSD. Miza: revocarea lui Tariceanu. Senator PSD: "Pun la bataie salariul meu pe un an ca nu-l vor da jos pe Tariceanu"

Blaga pune UDMR sa aleaga: PNL sau PSD. Miza: revocarea lui Tariceanu. Senator PSD:

In contextul in care liberalii vor sa-l debarce pe Calin Popescu Tariceanu din fruntea Senatului pentru a-l inlocui cu liderul PNL, Vasile Blaga, UDMR negociaza la sange cele 26 de voturi pe care se bazeaza in Parlament. "Nu am stabilit cand vom depune solicitarea, cand o sa consideram ca este momentul optim atunci o sa o depunem, vom lua decizia la momentul oportun, depinde de prezenta pe care o avem in urmatoarele zile la Parlament, saptamana asta este si Consiliul Europei, sunt multi parlamentari plecati din tara si participa acolo, saptamana asta este imposibil", a spus Teodor Atanasiu dupa intalnirea de astazi a conducerii PNL.

acum 59 luni (16 Feb 2015)

In contextul in care liberalii vor sa-l debarce pe Calin Popescu Tariceanu din fruntea Senatului pentru a-l inlocui cu liderul PNL, Vasile Blaga, UDMR negociaza la sange cele 26 de voturi pe care se bazeaza in Parlament.

Dupa ce astazi a aparut in spatiul public informatia potrivit careia UDMR ar fi disponibil sa negocieze cu PSD cele opt voturi pe care le au in Senat in schimbul unui vot impotriva cererii procurorilor privind inceperea urmaririi penale a deputatului UDMR, Laszlo Borbely sau, cel putin, o amanare a dezbaterii solicitarii DNA, Vasile Blaga s-a intalnit cu mai multi parlamentari UDMR pentru a clarifica aceste zvonuri. "Dosarul procurorilor a ajuns la Comisia Juridica si urmeaza ca marti sau cel tarziu pana la finalul saptamanii sa dam un vot in cazul deputatului Laszlo Borbely", a declarat deputatul PNL Theodor Nicolescu, vicepresedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor.

Salvarea lui Borbely prin votul colegilor deputati s-ar putea intampla numai cu vointa actualei coalitii de guvernare, care detine majoritatea in Camera Deputatilor, Potrivit unor surse politice, UDMR incearca sa obtina o amanare privind votul in cazul lui Borbely.

Liberalii au inceput inca de saptamana trecuta strangerea de semnaturi pentru debarcarea lui Calin Popescu Tariceanu de la sefia Senatului. Potrivit Regulamentului Senatului, o treime din numarul senatorilor, adica 56, trebuie sa semneze pentru declansarea procedurii de revocare a presedintelui Senatului, insa Tariceanu isi pierde scaunul de al doilea om in stat numai cu votul a jumatate plus unu din numarul total al senatorilor, ceea ce inseamna 85 de parlamentari.

Prim-vicepresedintele Teodor Atanasiu spune ca PNL se bazeaza "spre 80 de semnaturi pe cerererea de revocare din functie". "Nu am stabilit cand vom depune solicitarea, cand o sa consideram ca este momentul optim atunci o sa o depunem, vom lua decizia la momentul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro